ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
kina-diodia
Φώτο: Shutterstock

Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια Σάββατο και Κυριακή λόγω εκλογών

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Ελεύθερη, χωρίς καταβολή διοδίων, θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε εντολή για δωρεάν διελεύσεις επιβατικών Ι.Χ. και δικύκλων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ως εξής:

  • Για τους ψηφοφόρους από τις 00:00 του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2023 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) μέχρι τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023.
  • Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι δωρεάν διελεύσεις ισχύουν από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιουνίου 2023 έως και τις 24:00 της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023. Η διέλευσή τους χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης δικαστικού αντιπροσώπου, καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Η HELLASTRON ανακοινώνει, για λογαριασμό των μελών της, ότι στην Αττική Οδό, στην Ολυμπία Οδό, στη Νέα Οδό και την Οδό Κεντρικής Ελλάδος, στον Αυτοκινητόδρομο Μορέας, στην Εγνατία Οδό, στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (επιβατικά ΙΧ και δίκυκλα) από τους σταθμούς διοδίων θα γίνεται χωρίς χρέωση. Για τα οχήματα των υπολοίπων κατηγοριών (λεωφορεία και φορτηγά), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά-χειροκίνητα).

Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:

  • Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται ως συνήθως, καθώς οι μπάρες στα διόδια θα είναι σε λειτουργία. Για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να εκτελέσει την συναλλαγή με μηδενική χρέωση.
  • Οι κάτοχοι πομποδεκτών μπορούν να διέρχονται από τις ηλεκτρονικές λωρίδες, όπου αυτές είναι ανοικτές, επίσης χωρίς χρέωση. Θα πρέπει να μειώνουν σημαντικά την ταχύτητά τους προκειμένου να λειτουργεί ομαλά το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.
  • Στα τμήματα όπου οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα είναι κλειστές, η ελεύθερη διέλευση θα γίνεται μέσω των λωρίδων με εισπράκτορα.
  • Οι οδηγοί θα ενημερώνονται, επίσης, μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS), όπου αυτές είναι διαθέσιμες, ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.  
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Παρασκευή πρωί ανοίγει ξανά η σήραγγα Λιοσίων προς Αεροδρόμιο

Αύριο στις 06:00 π.μ. παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα της Αττικής Οδού Ασπρόπυργος-Λεωφ. Φυλής προς Αεροδρόμιο, νωρίτερα από το προγραμματισμένο, μετά την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών.
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέχρι 22/2/2026 παρατείνεται ο αποκλεισμός εισόδων Αττικής Οδού Μάνδρα-Αιγάλεω

Παρατείνεται έως 22/2/2026 ο ολικός αποκλεισμός των εισόδων στην Αττική Οδό από Μάνδρα ως Αιγάλεω, λόγω συνέχισης των εργασιών στη σήραγγα Λιοσίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας.
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κλειστό τμήμα της Αττικής Οδού Ασπρόπυργος-Φυλή για 6 μέρες λόγω έργων

Παρατείνεται για έξι μέρες το κλείσιμο του ρεύματος προς Αεροδρόμιο στην Αττική Οδό, από Ασπρόπυργο έως Λ. Φυλής, λόγω βαριάς συντήρησης. Κλειστές και οι είσοδοι Μάνδρας, Μαγούλας, Ασπροπύργου και Αιγάλεω.
Αττική Οδός ανισόπεδος κόμβος
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Παράταση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη σήραγγα Λιοσίων έως 16/2/2026

Ολικός αποκλεισμός των κλάδων εισόδου της Αττικής Οδού από Μάνδρα έως Αιγάλεω παρατείνεται έως τη Δευτέρα 26/2/2026 λόγω συντήρησης στη σήραγγα «Λιοσίων». Η κυκλοφορία εκτρέπεται από άλλους άξονες, ενημερώνει η Τροχαία.