ΓΔ: 2536.7 1.25% Τζίρος: 167.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:31:38
Φώτο: Shutterstock

Τράπεζα αίματος δημιουργεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2023 στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Τράπεζα Αίματος δημιουργεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), προκειμένου, «αν χρειαστεί, να στηρίξουμε όσους συναδέλφους, μέλη των οικογενειών τους και συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη από αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής». Παράλληλα, η ΕΔΕ μεθαύριο Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 πραγματοποιεί την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ως σωματείο με συνταγματική κατοχύρωση, σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της. Οι δράσεις της διαπνέονται από τις αναλλοίωτες πανανθρώπινες αξίες. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος της ΕνΔΕ, προκειμένου, αν χρειαστεί, να στηρίξουμε όσους συναδέλφους, μέλη των οικογενειών τους και συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη από αυτό το πολύτιμο δώρο ζωής.

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου 2023 και ώρες 09:00 έως 13:00, από την εξωτερική μονάδα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ» στο Εφετείο Αθηνών (αίθουσα Δ1, ισόγειο). Όποιοι συνάδελφοι επιθυμούν και δύνανται να στηρίξουν την εθελοντική προσφορά αίματος παρακαλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους καθώς και την ώρα προσέλευσής τους προς αιμοληψία στη Γραμματεία της Ένωσης (e-mail: endikeis@otenet.gr, τηλ.: 213 2156114).

Οι συνάδελφοι που διαμένουν και υπηρετούν εκτός Αθηνών μπορούν να μεταβούν σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο προς αιμοδοσία αναφέροντας ότι προσφέρουν αίμα για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπεύθυνος για τη διαχείριση της Τράπεζας Αίματος ορίζεται ο συνάδελφος Μάνος Φωτάκης, Ειρηνοδίκης, πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕνΔΕ. Προσκαλούμε τους συναδέλφους να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια της Ένωσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Πανοραμικό Βερολίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Δραπέτης από τουρκική φυλακή ο δράστης της δολοφονίας έξι υπαλλήλων

Ο 45χρονος Τούρκος που σκότωσε έξι υπαλλήλους σε δομή ανηλίκων στη Γερμανία είχε δραπετεύσει από φυλακή της Τουρκίας, όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση. Οι αρχές δεν γνώριζαν το ποινικό του παρελθόν.
Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Δέσμευση Λυμπερόπουλου και Μπακέλα για το Κράτος Δικαίου

Οι νέοι επικεφαλής του Αρείου Πάγου, Π. Λυμπερόπουλος και Ε. Μπακέλας, δεσμεύονται για τήρηση του Συντάγματος και των νόμων, με τον κ. Λυμπερόπουλο να δηλώνει ότι προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και η αδιάκοπη προσφορά στη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Να συλληφθούν άμεσα οι δολοφόνοι της Βάγιας Νέστορα

Ο Υπ. Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε την άμεση σύλληψη και αυστηρή τιμωρία των δολοφόνων της Βάγιας Νέστορα, καταδικάζοντας τη βία και υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στη δημοκρατική Ελλάδα.