ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύννεφα στον ουρανό
Σύννεφα και ουρανός κατά τη διάρκεια δειλινού, με εναλλαγή φωτισμών και χρωμάτων.

Νεφώσεις με λίγες βροχές και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30-31 βαθμούς.

Όμβροι και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και ενδεχομένως της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 28-30, στην Ήπειρο από 15 έως 29-30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 31-32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 30-32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 29 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 27 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα, νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες πλήττουν σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με νότιους ανέμους έως 8 μποφόρ και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ τοπικά έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το Σάββατο.
Βροχή σε ομπρέλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτική Προστασία: Συστάσεις και μέτρα αυτοπροστασίας ενόψει κακοκαιρίας

Η Πολιτική Προστασία καλεί σε αυξημένη προσοχή, καθώς έντονα φαινόμενα αναμένονται στη βορειοδυτική Ελλάδα. Σε ετοιμότητα Πυροσβεστική, Περιφέρειες και δήμοι για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Έρχονται έντονες βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο σε βορειοδυτική Ελλάδα, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς, Ήπειρο και από αύριο το μεσημέρι στη δυτική και βόρεια Αιτωλοακαρνανία.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι εξαιτίας της κακοκαιρίας στα βορειοανατολικά

Δύο άτομα αγνοούνται εξαιτίας της κακοκαιρίας στη βορειοανατολική Ιταλία, μετά από μερική κατάρρευση κτηρίου στο Μπρατσάνο λόγω πλημμυρών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό δύσκολες συνθήκες.
Σύννεφα στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές σε Ιόνιο–Ήπειρο και ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι έως 8 μποφόρ προβλέπονται σήμερα, με μεταφορά αφρικανικής σκόνης και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά.