ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Βροχή σε ομπρέλα

Αρκετές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με μέτρια θερμοκρασία

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σημαντικότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο. Πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά. Άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, από την αρχή της ημέρας βροχές θα εκδηλώνονται κατά τόπους, κυρίως σε περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας, συνοδεία μεμονωμένων καταιγίδων.

Βαθμιαία οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ιονίου και νησιώτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Αύξηση θα παρουσιάσουν οι συγκεντρώσεις σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 24-25, στην Ήπειρο από 14 έως 26 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 24-26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 16 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά πελάγη 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 τοπικά 6 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και κυρίως μετά το μεσημέρι καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποδυναμώθηκε ο κυκλώνας Ισαΐας στην κατηγορία 1 στη Φλόριντα

Ο κυκλώνας Ισαΐας εξασθένησε σε κατηγορία 1 αφού έφτασε στη Φλόριντα, με ανέμους 150 χλμ/ώρα. Το NHC προειδοποιεί για καταιγίδες και πλημμύρες, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Isaias: Στην κατηγορία 3 πριν «χτυπήσει» τον νότο των ΗΠΑ

Ο κυκλώνας Isaias ενισχύθηκε σε κατηγορίας 3 και απειλεί τις πολιτείες Φλόριντα, Αλαμπάμα και Μισισιπή, με ανέμους ως 195 χλμ/ώρα, έντονες βροχές και μεγάλες πλημμύρες από το βράδυ έως το πρωί του Σαββάτου.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Isaias γίνεται ο πρώτος κυκλώνας του φετινού Ατλαντικού

Η τροπική καταιγίδα Isaias ενισχύθηκε στον πρώτο κυκλώνα του Ατλαντικού για φέτος, με ανέμους 130 χλμ/ώρα, κινούμενη βόρεια. Αναμένεται να πλήξει Φλόριντα, Αλαμπάμα ή Μισισιπή το βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο.