ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Λογότυπο ΔΥΠΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για νέο πρόγραμμα απασχόλησης 5.000 ανέργων

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 49.880.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά «πράσινες» θέσεις εργασίας.

Σήμερα στις 11:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών, με έμφαση στον τομέα της πράσινης οικονομίας και τις γυναίκες».

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, στόχος της δράσης είναι η δημιουργία 5.000 νέων, «πράσινων» θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην πράσινη οικονομία. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 80% του μισθού και των εισφορών για 15 μήνες, έως 12.264 ευρώ ανά νέα θέση εργασίας.

Τα προγράμματα επιδότησης εργασίας της ΔΥΠΑ απευθύνονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε α) μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε β) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού δημοσίου gov.gr στον σύνδεσμο: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholeseprosopikou/summetokhe epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartisesanergon

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 49.880.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τις σχετικές Δημόσιες Προσκλήσεις και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 10.000 ωφελούμενοι στις δράσεις απασχόλησης Κρήτης, 24.409 στην κατάρτιση

Πάνω από 10.000 πολίτες στην Κρήτη ωφελήθηκαν από προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, ενώ 24.409 συμμετείχαν σε δράσεις κατάρτισης την περίοδο 2019-2026, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 39.783 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης στη Θεσσαλία

Πάνω από 39.700 πολίτες στη Θεσσαλία ωφελήθηκαν από προγράμματα απασχόλησης της ΔΥΠΑ, ενώ 82.900 συμμετείχαν σε δράσεις κατάρτισης την περίοδο 2019-2026. Η διοικήτρια της ΔΥΠΑ τόνισε τη σημασία στοχευμένων ενεργητικών πολιτικών.
Εργαζόμενοι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώθηκαν κατά 10,9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο 2026, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη ΔΥΠΑ ήταν 672.293, μειωμένοι κατά 10,9% σε σχέση με πέρυσι αλλά αυξημένοι κατά 1,8% από τον Μάιο. Οι επιδοτούμενοι ήταν 106.727, 10,4% περισσότεροι από πέρυσι, αλλά 3,7% λιγότεροι από τον Μάιο.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιτήσεις για τα νέα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ τον Ιούλιο

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει και τον Ιούλιο 2026 τα online εργαστήρια συμβουλευτικής, με 22 e-Εργαστήρια που απευθύνονται σε όσους αναζητούν εργασία ή αλλαγή καριέρας, προσφέροντας εξειδικευμένη υποστήριξη από εργασιακούς συμβούλους.