ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Gov.gr
Φωτο: ΑΠΕ

Αναβάθμιση υποδομών της ΓΓΠΣΔΔ την Πέμπτη 30 Μαρτίου, 18:00 έως 23:00

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 κατά το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως και τις 23:00 και δεν θα είναι διαθέσιμες πολλές υπηρεσίες του gov.gr.

Στην κατεύθυνση συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών της και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προχωρά σε αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών ασφαλείας.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 κατά το χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως και τις 23:00. Κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι υπηρεσίες του gov.gr που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TAXISnet (όπως ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.),
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α..
  • Υπηρεσίες σχετικές με COVID-19.

Όπως και σε προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εν λόγω εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο πλαίσιο ελαχιστοποίησης της επίπτωσης από τη μη διαθεσιμότητα των ανωτέρω υπηρεσιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει το gov.gr: Προσωποποιημένες υπηρεσίες και ασφαλής επικοινωνία

Το gov.gr αναβαθμίζεται, προσφέροντας προσωποποιημένες υπηρεσίες και νέο gov.gr Messenger για άμεση επικοινωνία με το Δημόσιο. Νέα λειτουργία είναι και η ενιαία ταυτοποίηση χρηστών με τους κωδικούς Taxisnet για όλες τις υπηρεσίες.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει το πλαίσιο για εκθεσιακούς χώρους με ελέγχους και πρόστιμα έως 20.000€

Σε ισχύ νέο πλαίσιο για εκθεσιακούς χώρους: απαιτείται γνωστοποίηση λειτουργίας στον δήμο μέσω gov.gr, υποβολή δικαιολογητικών και τήρηση προδιαγραφών. Προβλέπονται πρόστιμα έως 20.000 ευρώ και διακοπή λειτουργίας εάν χρειαστεί.
Διαχείριση σχέσεων πελατών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο ψηφιακό σύστημα ενώνει ΚΕΠ, gov.gr, τηλεφωνικό κέντρο και chatbot

Παρουσιάστηκε το νέο CRM του Δημοσίου, που ενοποιεί ΚΕΠ, gov.gr, τηλεφωνικό κέντρο και chatbot, για ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων με χρήση τεχνητής νοημοσύνης και πολυκαναλική πρόσβαση.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Τεχνολογία και διαφάνεια μεταμορφώνουν κράτος και ΕΣΥ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτυχία του gov.gr, με 2.257 ψηφιακές υπηρεσίες και πάνω από 9 εκατ. πολίτες να εξυπηρετούνται. Επεσήμανε πως η τεχνολογία φέρνει το κράτος πιο κοντά στον πολίτη και η προσπάθεια συνεχίζεται.