ΓΔ: 2663.97 0.06% Τζίρος: 477.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:21:38
Βροχή σε ομπρέλα

Πτώση της θερμοκρασίας με ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες

Θα υπάρξουν χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια, με τους ανέμους να πνέουν έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στα πελάγη.

Aναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι καταιγίδες τοπικά στα δυτικά και ανατολικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές. Πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις υπάρχει στα δυτικά καθώς και σε τμήματα του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου.

Τις νυχτερινές ώρες προς πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειώονται και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Έως τις νυχτερινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, ωστόσο θα διατηρηθούν στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα. Τις νυχτερινές και πρω΄τες πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις εώς 3-4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 5-6 μποφόρ, ενώ κατά τις απογευματινές ώρες αναμένεται στροφή των ανέμων σε δυτικούς με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς, αλλ΄ά στα βόρεια και δυτικά του νομού θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 0 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις εώς 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή στροφή τους σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχή σε ομπρέλα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Eπικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ, επισημαίνοντας ότι παραμένει σε ισχύ η κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας, έως σήμερα το απόγευμα.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία σε Κεντρική και Νότια Κέρκυρα λόγω καιρού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, όλα τα σχολεία Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η απόφαση σχετίζεται με τον κόκκινο συναγερμό από Πολιτική Προστασία.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Ισχυρά καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη έως το απόγευμα της Δευτέρας

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Κρήτης λόγω επιδείνωσης καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (πορτοκαλί προειδοποίηση). Οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών για την ασφάλειά τους.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AGNETA: Έρχεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με έκτακτο δελτίο

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το δελτίο καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Το χαμηλό AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς, κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά νησιωτικά έως και την Τρίτη.