ΓΔ: 2659.69 -0.10% Τζίρος: 479.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:26:38
Ισχυρή καταιγίδα βροχής

Χαλάει ο καιρός σε όλη τη χώρα με βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.

Μεταβολή του καιρού με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια. Ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων στα πελάγη. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, βροχές τοπικού χαρακτήρα αναμένονται αρχικά σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Υπαρκτή είναι η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 19, στη Θεσσαλία από 5 έως 21-22, στην Ήπειρο από 5 έως 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 21-22, στα Επτάνησα από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 και στην Κρήτη από 10 έως 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα αυξηθούν δίνοντας βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βροχή σε ομπρέλα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Eπικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ, επισημαίνοντας ότι παραμένει σε ισχύ η κόκκινη προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας, έως σήμερα το απόγευμα.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία σε Κεντρική και Νότια Κέρκυρα λόγω καιρού

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026, όλα τα σχολεία Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η απόφαση σχετίζεται με τον κόκκινο συναγερμό από Πολιτική Προστασία.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Ισχυρά καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη έως το απόγευμα της Δευτέρας

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Κρήτης λόγω επιδείνωσης καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (πορτοκαλί προειδοποίηση). Οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις οδηγίες των Αρχών για την ασφάλειά τους.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

AGNETA: Έρχεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με έκτακτο δελτίο

Η ΕΜΥ αναβάθμισε το δελτίο καιρού σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Το χαμηλό AGNETA φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνούς, κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά νησιωτικά έως και την Τρίτη.