ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Νεφώσεις με σκόνη και σχετικά ψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, με βαθμιαίο περιορισμό των φαινομένων. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων στο Αιγαίο. Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Πιο αναλυτικά, την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, φαινόμενα που το μεσημέρι θα περιοριστούν κυρίως στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη. Υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα στη νότια χώρα μετά το μεσημέρι. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 19-20 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5-6 και τοπικά τα 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 5 μποφόρ. Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχόπτωσης. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 και τοπικά 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Επτά τραυματίες λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη βορειοανατολική Ισπανία προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον επτά ατόμων και εκκένωση κάμπινγκ, ενώ τοίχος κατέρρευσε στην Ρόντα ντε Μπερά, με έναν τραυματία σε πιο σοβαρή κατάσταση.
Κεραυνός στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι με μία νεκρή στη Γερμανία

Σφοδρές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τη Γερμανία προκαλώντας μεγάλες ζημιές, έναν νεκρό και τραυματισμούς. Ιδιαίτερα πλήττονται περιοχές της Βάδης-Βυρτεμβέργης και Βαυαρίας, με την DWD να προειδοποιεί για νέα έντονα καιρικά φαινόμενα.