ΓΔ: 2582.1 -0.83% Τζίρος: 343.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Τι αναφέρει το πόρισμα Βουρλιώτη για τον έλεγχο στον Ν. Κοκλώνη

Με γνωμοδότηση 80 σελίδων ο επικεφαλής της αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κ. Χ. Βουρλιώτης, προχωρά σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τηλεοπτικού παραγωγού.

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, Νίκου Κοκλώνη, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση  80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για  απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ  υπάρχουν και  εμπλεκόμενα πρόσωπα  τα οποία  μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς  κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων  ευρώ περίπου.

Όπως  έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα» απαντά, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Ο. Κοκλώνης καταφέρεται κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί.

«Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει ακόμη. «Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» σημειώνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζητά θανατική ποινή για τους δράστες φόνου πυροσβεστών

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως στηρίζει τη θανατική ποινή για όποιον σκοτώνει πυροσβέστη, ζητώντας από το υπουργείο Δικαιοσύνης να το επιδιώξει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις, σε γεύμα προς τιμήν των πυροσβεστών στον Λευκό Οίκο.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Χωρίς ζωντανή μετάδοση η εκτέλεση του δράστη στη Φορτ Χουντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν θα μεταδοθεί ζωντανά η εκτέλεση του άνδρα που σκότωσε Αμερικανούς στρατιώτες. Η εκτέλεση θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί. Οι οικογένειες των θυμάτων μπορούν να παρευρεθούν αν το επιθυμούν.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ζητά δημοσίευση συμφωνίας για Μονή Σινά από ΥΠΕΞ

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η Συμφωνία που καλούνται να υπογράψουν οι μοναχοί της Μονής Σινά, ενώ κατέθεσε έγγραφο που διαψεύδει το ΥΠΕΞ σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στο αιγυπτιακό δικαστήριο.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και τροπολογίες για αμόλυβδη-Ηράκλειο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θετική ψήφο από ΝΔ και αρνητική από ΚΚΕ, Νίκη, Πλεύση. Έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές και μία βουλευτική τροπολογία για διάφορα θέματα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουζμπεκιστάν: Ισόβια σε δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων κατά ανηλίκων

Στο Ουζμπεκιστάν, οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων κατά ανηλίκων κάτω των 14 ετών κινδυνεύουν πλέον με ισόβια κάθειρξη, μετά από σχετικό προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε με αφορμή σοκαριστική υπόθεση βιασμού 5χρονης.