ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Τι αναφέρει το πόρισμα Βουρλιώτη για τον έλεγχο στον Ν. Κοκλώνη

Με γνωμοδότηση 80 σελίδων ο επικεφαλής της αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κ. Χ. Βουρλιώτης, προχωρά σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τηλεοπτικού παραγωγού.

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, Νίκου Κοκλώνη, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση  80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για  απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ  υπάρχουν και  εμπλεκόμενα πρόσωπα  τα οποία  μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς  κινούνται παράνομα στο εξωτερικό. Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων  ευρώ περίπου.

Όπως  έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρείες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζομένους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα» απαντά, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο Νίκος Κοκλώνης.

Ο. Κοκλώνης καταφέρεται κατά συγκεκριμένης ιστοσελίδας που τον κατονομάζει, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει να ελέγχεται από κάποια Αρχή. Σημειώνει επιπλέον ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές στην άσκηση του έργου τους, όποτε χρειαστεί.

«Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» τονίζει ακόμη. «Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές, καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο» σημειώνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην Αλεξάνδρας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για κλοπές με «λεία» 50.000 ευρώ στην Κατερίνη

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά σήμερα το Εφετείο για το Μάτι, στο εδώλιο και οι 21 κατηγορούμενοι

Όλοι οι τότε υπεύθυνοι θα δικαστούν ξανά καθώς μετά από εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα κρίνει και τις ομόφωνες αθωώσεις για δεκαπέντε κατηγορούμενους.