ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Για δύο κακουργήματα κατηγορείται η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μ. Καρρά

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία μετά από πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά σχετικά με τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τα οικονομικά έτη 2012 έως 2019.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος της δημοσιογράφου αφορούν το αδίκημα της υποβολής ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες που φέρεται να διέπραξε τα έτη 2012 έως το 2015 καθώς και αυτό της μη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες για τα έτη από το 2015 έως το 2019, διάστημα που ήταν εν ζωή ο εκδότης ο οποίος απεβίωσε το 2021.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία μετά από πόρισμα που διαβιβάστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που διενέργησε ελέγχους μετά τον θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα. Σύμφωνα με την Αρχή, η κ. Καρρά το επίμαχο διάστημα, είτε δεν υπέβαλε ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ή δεν δήλωνε μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα οικονομικά στοιχεία που δεν συμπεριελάμβανε η χήρα του Γιώργου Τράγκα στις δηλώσεις πόθεν έσχες, εκτιμώνται σε 3 εκατομμύρια ευρώ κατ' έτος και αφορούν ποσά καταθέσεων, σε ατομικούς ή και κοινούς λογαριασμούς με τον εκλιπόντα εκδότη ή και σε απόκτηση ακίνητης περιουσίας. Η κ. Καρρά έδωσε εξηγήσεις πριν λίγους μήνες στην Εισαγγελία ως ύποπτη για την διάπραξη των δύο κακουργημάτων.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε Ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί η κατηγορούμενη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν τρία άτομα στο Ηράκλειο για κλοπές οχημάτων

Οι δέκα κλοπές είχαν διαπραχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου και ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος ενώ επιπλέον συνελήφθη ακόμα ένας Έλληνας για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις περί όπλων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάθειρξη έως 244 έτη σε μέλη κυκλώματος διακίνησης παράνομων μεταναστών

Η εγκληματική δραστηριότητα του πολυμελούς κυκλώματος αποκαλύφθηκε πέρσι τον Ιούνιο από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στην Αλεξάνδρας

Ενώπιον του Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 72 από τους συλληφθέντες, καθώς οι άλλοι δύο νοσηλεύονται κρατούμενοι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και με τη λήξη του θα εκδοθεί για αυτούς ένταλμα σύλληψης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 70χρονου για κλοπές με «λεία» 50.000 ευρώ στην Κατερίνη

Σε βάρος του εκκρεμούσε επιπλέον απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 11 μηνών για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά σήμερα το Εφετείο για το Μάτι, στο εδώλιο και οι 21 κατηγορούμενοι

Όλοι οι τότε υπεύθυνοι θα δικαστούν ξανά καθώς μετά από εισαγγελική έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων θα κρίνει και τις ομόφωνες αθωώσεις για δεκαπέντε κατηγορούμενους.