ΓΔ: 2662.25 -0.01% Τζίρος: 482.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:33:38
Αίθουσα δικαστηρίου απολύμανση
Στιγμιότυπο απολύμανσης σε ελληνική αίθουσα δικαστηρίου λόγω υγειονομικών μέτρων.

Ο Χαρ. Βουρλιώτης δέσμευσε περιουσία γνωστού Έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού

Με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

Ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέσμευσε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) γνωστού έλληνα τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών πρόσωπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο από φόρους κ.λπ., άνω των 20 εκατομμύριων ευρώ περίπου.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Ήδη, το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.

Απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης σε δημοσιεύματα που το εμπλέκουν με την εταιρεία «BARKINGWELL»

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνει ότι σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων αναφορικά με την εμπλοκή του στην εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS», συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη, διευκρινίζονται τα κάτωθι: 

«Με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 83271/ΥΠΕ/7/00465/Π/Ν.4399/2016/30-08-2022 απόφαση του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Νόμων και Άμεσων Ξένων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε ́ κύκλος), επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «BARKINGWELL PROGRESS MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που αναφέρεται στην «ίδρυση μονάδας παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων, βίντεο και κινηματογραφικών ταινιών» στο 40,2 χλμ Αττικής Οδού, του Δήμου Παιανίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 9.935.712,09  ευρώ.  H κρατική επιχορήγηση του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου σε περίπτωση υλοποίησης του έργου θα ανέλθει σε 2.086.499,54 ευρώ. Η καταβολή της δηλαδή εξαρτάται όπως είναι καθολικά γνωστό από την υλοποίηση της επένδυσης. 

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα εκ μέρους του φορέα για καταβολή επιχορήγησης, ούτε αίτημα για έλεγχο επί της υλοποίησης, συνεπώς δεν δύναται να λάβει χώρα καμία εκταμίευση ποσού ενίσχυσης. 

Επιπλέον σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση της δυνατότητας χρηματοδότησης επενδυτικού έργου που έχει υπαχθεί στον ν. 4399/2016 δεν αποτελούσε προϋπόθεση για την υπαγωγή, το οποίο αποτελούσε αδυναμία του προηγούμενου νόμου που διορθώθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022.

Επομένως, η εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS» συμφερόντων του κυρίου Κοκλώνη ουδέποτε έλαβε έγκριση επιχορήγησης 9.935.712,09  ευρώ, ουδέποτε προσπάθησε να τα εκταμιεύσει ούτε και θα μπορούσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει στο μέλλον μετά από χρόνια, 2 εκατομμύρια, εάν και εφόσον είχε ολοκληρώσει την επένδυση των 9.935.712,09  και εφόσον πιστοποιείτο ότι όλα έχουν γίνει νόμιμα. 

Κατά συνέπεια καμία εμπλοκή του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν υφίσταται στην παρούσα υπόθεση».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.
Αλέξης Τσίπρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛ.ΑΣ.: «Η εντιμότητα Τσίπρα ενοχλεί τη διαφθορά»

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι, υπό το βάρος της κρίσης, επιλέγει τη λάσπη κατά του Αλέξη Τσίπρα, αφού δεν βρίσκει τίποτα εναντίον του, προσπαθώντας να εξισώσει τους αντιπάλους του με τη διαφθορά.
Χρήματα και χειροπέδες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίωξη για κακουργήματα σε μέλη κυκλώματος εκβιαστών καταστηματαρχών

Ποινική δίωξη για 13 κακουργήματα και 3 πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε εμπλεκόμενους κυκλώματος εκβιασμών καταστηματαρχών στην Αθήνα, με αρχηγούς κρατούμενους. Πέντε συνελήφθησαν, ενώ άλλοι τέσσερις ελέγχονται.
Περιπολικό ελληνικής αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε συλλήψεις για εκβιασμούς και εκρήξεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος εξάρθρωσε σπείρα που έκανε επιθέσεις με εκρηκτικά και εκβιασμούς σε καταστήματα στην Αττική· συνελήφθησαν πέντε άτομα, ενώ ο αρχηγός φέρεται να είναι 49χρονος κρατούμενος.