ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vesselfinder

Πειρατές κατέλαβαν ελληνικό δεξαμενόπλοιο, 5 Έλληνες έχουν απαχθεί

Ένοπλοι πειρατές κατέλαβαν το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» που βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το Καμερούν. Πέντε Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους απαχθέντες ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση.

Κίνδυνος έχει σημάνει στο υπουργείο Ναυτιλίας και Εξωτερικών καθώς σήμερα το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς, ένοπλοι πειρατές κατέλαβαν το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» που βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Λίμπο (Limboh) στο Καμερούν. Ανάμεσα στους 8 ναυτικούς που απήχθησαν βρίσκονται και 5 Έλληνες μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ στο πλοίο επέβαιναν 28 μέλη πλήρωμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι ακόμα δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε ο τραυματισμός του 35χρονου Έλληνα τρίτου μηχανικού από εξοστρακισμό σφαίρας.

Αμέσως, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται νέες προδιαγραφές στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ, εγκύους και ηλικιωμένους

Το υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά στη σύνταξη προεδρικού διατάγματος μετά από διαβούλευση, με το οποίο θα υποχρεώνονται όλες ανεξαρτήτως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες να δημιουργήσουν στα πλοία τους μηχανισμούς για τη εύκολη πρόσβαση των ατόμων αυτών.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών