ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Διαδήλωση σε αμερικανική πόλη
Στιγμιότυπο από διαδήλωση πολιτών με υψωμένα χέρια στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια πορείας.

Πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω ΔΕΘ

Οι διαδηλώσεις και οι πορείες θα ξεκινήσουν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης με την Τροχαία να έχει ανακοινώσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεντρώσεις και πορείες είναι προγραμματισμένες για σήμερα το απόγευμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.ά, στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής, οι διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία.

Η Τροχαία έχει ανακοινώσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με αποκλεισμούς δρόμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και πέριξ αυτού, ενώ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και τάξης από την αστυνομία. Για την επίβλεψη, μάλιστα, των αστυνομικών μέτρων, έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πιο συγκεκριμένα, για τις 6 το απόγευμα, απευθύνει κάλεσμα στο άγαλμα Ελ. Βενιζέλου η ΑΔΕΔΥ (όπου θα συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, φοιτητές), ενώ μισή ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Στην Καμάρα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Την ίδια ώρα, στον Λευκό Πύργο θα συγκεντρωθούν ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Νωρίτερα έχουν σχεδιαστεί προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΔΕΘ στο κέντρο πόλης

Η Τροχαία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω της 90ης ΔΕΘ και σχετικών εκδηλώσεων. Από 6 π.μ. Παρασκευής 4/9 έως 8 μ.μ. Κυριακής 6/9 απαγορεύεται η στάση-στάθμευση σε συγκεκριμένους δρόμους.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες και συγκεντρώσεις συνδικάτων, φορέων και συλλογικοτήτων στη Θεσσαλονίκη για την 89η ΔΕΘ. Προηγήθηκαν προσαγωγές και συλλήψεις, ενώ συγγενείς θυμάτων των Τεμπών ζήτησαν δικαίωση στην πλατεία ΧΑΝΘ.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Η τηλεϊατρική εφαρμόζεται σε όλα τα Κέντρα Υγείας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως το σύστημα τηλεϊατρικής ήδη λειτουργεί σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας και δεν ήταν νέα πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη. Η τηλεϊατρική, όπως είπε, μπορεί να σώσει ζωές.
Κεντρικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

FutuReady Greece Talk Παπαστράτος: Εκπαίδευση, εργασία και κοινωνία

Το FutuReady Greece Talk εστίασε σε εκπαίδευση, απασχόληση και κοινωνία, παρουσιάζοντας τη νέα πενταετή πρωτοβουλία της Παπαστράτος για μια πιο ανθεκτική κοινωνία, με βάση ευρήματα της διαΝΕΟσις, στη ΔΕΘ.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα πρότεινε λύσεις για τα καύσιμα, ο πρωθυπουργός άργησε

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που πρότεινε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για καθυστερήσεις. Προτείνει μείωση ειδικού φόρου, ΦΠΑ και φορολόγηση υπερκερδών.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Πρώτα αλλάζουν τα ποιοτικά στοιχεία, μετά οι δημοσκοπήσεις

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε στο Open ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος δημοσκοπικά και διαθέτει σχέδιο και στελέχη για την πολιτική αλλαγή. Επισήμανε προβλήματα ελέγχου στις δομές υγείας και ζήτησε διαφάνεια από την κυβέρνηση.