ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
Φώτο: Shutterstock

Έρευνα του υπ. Παιδείας για το ατύχημα 13χρονης στο 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Παίδων για τη 13χρονη μαθήτρια από το Χαϊδάρι. Ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ σχολική νοσηλεύτρια και εκπαιδευτικός συνόδευσαν το παιδί στο νοσοκομείο.

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε σήμερα το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου νοσηλεύεται η 13χρονη μαθήτρια από το 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Το περιστατικό, που σημειώθηκε εντός του σχολείου, βρίσκεται ήδη υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο, η κα Ζαχαράκη δήλωσε: «Αυτή την ώρα προέχει η ζωή και η υγεία του παιδιού. Η διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος σε επίπεδο σχολείου έχει ήδη ξεκινήσει, θα είναι πλήρης και σε κάθε κατεύθυνση».

Όπως έγινε γνωστό, στο σχολείο υπηρετεί σχολική νοσηλεύτρια, η οποία βρέθηκε άμεσα στο πλευρό της μαθήτριας μετά την πτώση και τη συνόδευσε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, μαζί με εκπαιδευτικό του σχολείου.

Παράλληλα, στο σχολείο έχει μεταβεί η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης, αποτελούμενη από ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, ενώ επιπλέον υποστήριξη παρέχουν ειδικοί από το ΚΕΔΑΣΥ.

Η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης έχει αναλάβει τον συντονισμό της διαχείρισης και της ψυχολογικής στήριξης των μαθητών, των εκπαιδευτικών και συνολικά της σχολικής κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη είχε αρχικά μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν» από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εκλήθη στο σχολείο και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου παραμένει διασωληνωμένη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Παιδείας ανακοινώνει νέες σχολικές μονάδες & στήριξη Ειδικής Αγωγής

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέες σχολικές μονάδες και ενίσχυση δομών Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2026-2027, με αλλαγές στο σχολικό δίκτυο και στόχο την ποιοτική εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε 4 για προπηλακισμό του Τζιχάτ Χαλήλ στη Ξάνθη

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών σε τέσσερις κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο τέμενος Τσινάρ το 2024, με την ποινή να μετατρέπεται σε χρηματική. Οι ίδιοι άσκησαν έφεση.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνής ακαδημαϊκός κόμβος

Στο επίκεντρο εκδήλωσης του Υπουργείου Παιδείας βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, διεθνοποίησης των ΑΕΙ και η συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε διεθνή ακαδημαϊκό κόμβο.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρωση μνημονίου Ελλάδας-Κίνας για αθλητισμό εγκρίθηκε στην Επιτροπή Βουλής

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το νομοσχέδιο για την κύρωση του Μνημονίου συνεργασίας στον αθλητισμό μεταξύ Ελλάδας και Κίνας και προωθείται αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στο Λος Άντζελες

Ο Νίκος Δένδιας, υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την επίσκεψή του στο Λος Άντζελες, βρέθηκε στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας και συνάντησε τον Πανοσιολογιώτατο π. Δαμασκηνό, φίλο του.