ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
σταγόνα νερού κοντινό

Μαρούσι: Σχέδιο αξιοποίησης του Αδριάνειου Υδραγωγείου για άρδευση και αστικό πράσινο

Ο δήμος Αμαρουσίου προωθεί την αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου για μη πόσιμες χρήσεις, όπως άρδευση πρασίνου και κοινόχρηστων χώρων. Σε συνάντηση με Περιφέρεια και ΕΥΔΑΠ παρουσιάστηκαν τεχνικές προτάσεις και υποδομές διασύνδεσης.

Ο δήμος Αμαρουσίου κινείται προς την αξιοποίηση του Αδριάνειου Υδραγωγείου, με στόχο την εξασφάλιση υδάτινων πόρων για μη πόσιμες χρήσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα του δήμου Χαλανδρίου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για το έργο «Παρεμβάσεις βελτίωσης της λειτουργίας του Αδριάνειου Υδραγωγείου». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Μαργαρίτα Βάρσου και ο διευθυντής Στρατηγικής Καινοτομίας της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Σαχίνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν αναλυτικά σχέδια και τεχνικές προτάσεις για την αξιοποίηση του Υδραγωγείου εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου. 

Οι προτάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, τη χρήση των υδατικών αποθεμάτων του Αδριάνειου για άρδευση δημοτικών χώρων πρασίνου, αθλητικών εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων.

Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη υποστηρικτικών τεχνικών υποδομών που θα διασυνδέουν το Υδραγωγείο με τα υφιστάμενα δημοτικά δίκτυα. Παράλληλα, εξετάζονται ήπιες παρεμβάσεις περιβαλλοντικής και λειτουργικής αναβάθμισης κατά μήκος της διαδρομής του Αδριάνειου στο Μαρούσι.

Στόχος των παρεμβάσεων αυτών είναι η βελτίωση του μικροκλίματος, η ενίσχυση του αστικού πρασίνου και η σταδιακή ανάδειξη του Υδραγωγείου ως στοιχείου της ιστορικής και περιβαλλοντικής ταυτότητας της πόλης.

Όπως δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου, «Το Αδριάνειο Υδραγωγείο αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο υποδομής με ιστορική και σύγχρονη αξία»

Τόνισε επίσης ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, δημιουργεί το πλαίσιο για βιώσιμη διαχείριση υδατικών πόρων και συγκεκριμένες παρεμβάσεις που ενισχύουν το αστικό πράσινο και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η Χάλκη γίνεται πρότυπο καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης

Ο Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε το Διαδραστικό Πάρκο του ΕΚΕΤΑ στη Χάλκη ως πρότυπο ζωντανού εργαστηρίου καινοτομίας, αναδεικνύοντας τη σημασία της πράσινης μετάβασης και των έξυπνων λύσεων για βιώσιμη ανάπτυξη στα νησιά.
Ανώγεια και Ψηλορείτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνές κέντρο καινοτομίας τα Ανώγεια με ερευνητές από 25 πανεπιστήμια

Στην Κρήτη διεξάγεται ένα πρωτοποριακό διεθνές εργαστήριο με φοιτητές και επιστήμονες από 25 κορυφαία πανεπιστήμια, που συνδυάζει καινοτομία, design και κυκλική οικονομία, αξιοποιώντας τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έξυπνες πόλεις: Τα 9 βασικά βήματα για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή

Οι «έξυπνες πόλεις» γίνονται πραγματικότητα και στην Ελλάδα, με δήμους που υλοποιούν έργα όπως έξυπνος φωτισμός, διαχείριση απορριμμάτων και ψηφιακές υπηρεσίες. Όμως, η επιτυχία δεν βασίζεται μόνο στην τεχνολογία, αλλά και στον συνολικό μετασχηματισμό.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις στη Βουλή για τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Βουλευτές ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπορευματοποίηση του νερού και αγνόηση φορέων και κοινωνίας στη διαδικασία διαβούλευσης.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ο υπουργός ΠΕΝ, Σταύρος Παπασταύρου, ανέλυσε στη Βουλή τη νέα εθνική πολιτική για το νερό, κάνοντας λόγο για δομική μεταρρύθμιση που προωθεί ενιαία διαχείριση, συντονισμό και διασφαλίζει πρόσβαση σε ποιοτικό νερό για όλους.