ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εύζωνες στην Ακρόπολη
Παρέλαση ευζώνων στην Ακρόπολη με φόντο τον αττικό ουρανό.

Αθήνα: Έπαρση Σημαίας στην Ακρόπολη για την επέτειο της Απελευθέρωσης

Με τιμές και την έπαρση της Σημαίας στην Ακρόπολη, γιορτάστηκαν τα 81 χρόνια από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή, παρουσία του ΠτΔ Κ. Τασούλα και επίσημων προσκεκλημένων από κυβέρνηση, Εκκλησία και Ένοπλες Δυνάμεις.

Με ιδιαίτερη τιμή και την έπαρση της Σημαίας στον ιστορικό ιστό της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για την επέτειο των 81 ετών από την Απελευθέρωση της Αθήνας από τη γερμανική κατοχή, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Στην τελετή συμμετείχαν έξι μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένα με εθνικές ενδυμασίες, τα οποία κρατούσαν τη Σημαία της Απελευθέρωσης και συνοδεύονταν από μαθητές και μαθήτριες της Ιονίου Σχολής. Η σημαία παραδόθηκε στους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς και ακολούθησε η έπαρση, με τον Ύμνο της Σημαίας να παιανίζει. Στη συνέχεια, η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τον Εθνικό Ύμνο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και μέλη της Εκκλησίας.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας τόνισε: «Σήμερα, τιμούμε όσες και όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία». Υπογράμμισε ότι πριν από 81 χρόνια, η σβάστικα κατέβηκε από την Ακρόπολη και στη θέση της υψώθηκε ξανά η ελληνική σημαία, σύμβολο αξιοπρέπειας, ελπίδας και αντίστασης. Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι τα μηνύματα της επετείου παραμένουν επίκαιρα, επισημαίνοντας την ανάγκη υπεράσπισης της Δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής απέναντι σε φαινόμενα φανατισμού, ρητορικής μίσους και αδιαφάνειας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Αθήνας σε Άγκυρα: «Η Ιστορία νικά την προπαγάνδα»

Ελληνικές διπλωματικές πηγές απάντησαν στην ανάρτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την Άλωση της Τριπολιτσάς, κατηγορώντας την Άγκυρα για διαστρέβλωση της Ιστορίας και υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν το κλίμα εμπιστοσύνης.
Σύγκρουση τρένων Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Η ασφάλεια στα τρένα μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκτίμησε μέτρα ασφαλείας και πρόοδο σιδηροδρομικών έργων στην Ελλάδα, μετά το δυστύχημα των Τεμπών, σε τριήμερη επίσκεψη σε Αθήνα και Λάρισα τον Σεπτέμβριο 2023.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη πορτογαλικής κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας στη Βουλή

Τριμελής αντιπροσωπεία της Πορτογαλικής Βουλής επισκέφθηκε την Αθήνα, τονίζοντας τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ελλάδα σε θέματα όπως μεταναστευτικό, στέγαση και εκπαίδευση.
Σημαίες Ελλάδας Ισραήλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραηλινός πρέσβης: Προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας με την Ελλάδα

Η νέα πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι, τόνισε τη σημαντική πρόοδο Ελλάδας στην ιατρική έρευνα και την καινοτομία, αλλά και τη δυναμική διεύρυνσης συνεργασίας με Ισραήλ, με αφορμή τα εγκαίνια του Athens LifeTech Park.
Άδεια σχολική τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα για τη νέα σχολική χρονιά

Η πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Πνινάτ Γιανάι, ευχήθηκε στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, ενθαρρύνοντάς τους να μάθουν, να ονειρεύονται και να θυμούνται την κληρονομιά των δύο σπουδαίων λαών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκρήξεις σε δύο καφετέριες στο κέντρο Αθήνας τα ξημερώματα

Δύο καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκαν επιθέσεις με εκρηκτικό μηχανισμό και με παρόμοιο τρόπο, μέσα σε λίγα λεπτά τα ξημερώματα, σε Ομόνοια και Άγιο Παντελεήμονα. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.