ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Σύλληψη 60χρονης στα Νέα Βρασνά: Άφησε τον σκύλο της σε καυτό αυτοκίνητο

Στα Νέα Βρασνά συνελήφθη 60χρονη που άφησε τον σκύλο της σε κλειστό αυτοκίνητο με υψηλές θερμοκρασίες. Επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000€ και σχηματίστηκε δικογραφία.

Μία υπόθεση παραμέλησης ζώου ήρθε στο φως, όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης προχώρησαν, χθες το μεσημέρι, στη σύλληψη 60χρονης αλλοδαπής στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης. 

Η γυναίκα φέρεται να άφησε τον σκύλο της για περίπου 15 λεπτά μέσα στο δικό της αυτοκίνητο υπό υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς ενεργοποιημένο κλιματισμό ή ανοιχτά παράθυρα, γεγονός που παραβιάζει τις ρυθμίσεις προστασίας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ιδιοκτήτρια δεν τήρησε τις βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μεταχείριση του ζώου, καθώς ο σκύλος της κινδύνεψε σοβαρά λόγω της παραμονής του στο εσωτερικό του οχήματος, όπου η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί επικίνδυνα μέσα σε λίγα λεπτά.

Μετά τη διαπίστωση της παράβασης, στην 60χρονη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της για την παραβίαση των κανόνων περί μεταχείρισης ζώων. 

Η υπόθεση αναδεικνύει, για ακόμα μία φορά, τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και τήρησης των κανόνων ευζωίας, ενώ θέτει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της «υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικιδίων ζώων» στη χώρα μας.

Η αστυνομία υπογραμμίζει ότι παρόμοιες συμπεριφορές ενδέχεται να έχουν όχι μόνο νομικές αλλά και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους παραβάτες, ενώ καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τους θερινούς μήνες, οπότε οι κίνδυνοι θερμικού σοκ για τα ζώα που παραμένουν σε κλειστούς χώρους αυξάνονται σημαντικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ανήλικοι διέρρηξαν ναό, γραφεία και οχήματα στην Ημαθία

Πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15-17 ετών, φέρονται να διέπραξαν 7 κλοπές και διαρρήξεις τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο στην Ημαθία, αφαιρώντας συνολικά 1.670 ευρώ και αντικείμενα αξίας 400 ευρώ από διάφορες περιοχές.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη με εμβολισμό περιπολικού και πυροβολισμούς στην Ασπροβάλτα

Καταδίωξη με εμβολισμό περιπολικού και πυροβολισμούς σημειώθηκε στην Ασπροβάλτα. Δύο νεαροί, 19 και 23 ετών, συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο 31χρονος συνεργός τους. Το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη και επέμβαση αστυνομικών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 36χρονου για τον θάνατο του πατέρα του στις Σέρρες

Συνελήφθη στις Σέρρες ο 36χρονος γιος του 68χρονου που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του την 1η Αυγούστου, έπειτα από ένταλμα σύλληψης. Ο 68χρονος δεν έφερε εξωτερικά τραύματα, ούτε υπήρχαν ίχνη διάρρηξης.
Άποψη Θεσσαλονίκης πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ιερέας καταδικάστηκε ξανά για ενδοοικογενειακή βία

Σε 11 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε 46χρονος ιερέας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από καταγγελία της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Είναι η δεύτερη καταδίκη του σε λίγους μήνες.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις φυγόποινων για ληστείες, εμπρησμούς και ναρκωτικά

Αστυνομικοί Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τέσσερα άτομα με εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, ληστείες, εμπρησμούς και παραβάσεις ναρκωτικών και όπλων. Μεταξύ τους 20χρονος που καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών.