ΓΔ: 2658.79 -1.08% Τζίρος: 415.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:06:39
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας

Σύλληψη 60χρονης στα Νέα Βρασνά: Άφησε τον σκύλο της σε καυτό αυτοκίνητο

Στα Νέα Βρασνά συνελήφθη 60χρονη που άφησε τον σκύλο της σε κλειστό αυτοκίνητο με υψηλές θερμοκρασίες. Επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000€ και σχηματίστηκε δικογραφία.

Μία υπόθεση παραμέλησης ζώου ήρθε στο φως, όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Βόλβης προχώρησαν, χθες το μεσημέρι, στη σύλληψη 60χρονης αλλοδαπής στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης

Η γυναίκα φέρεται να άφησε τον σκύλο της για περίπου 15 λεπτά μέσα στο δικό της αυτοκίνητο υπό υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς ενεργοποιημένο κλιματισμό ή ανοιχτά παράθυρα, γεγονός που παραβιάζει τις ρυθμίσεις προστασίας και ευζωίας των ζώων συντροφιάς.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ιδιοκτήτρια δεν τήρησε τις βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή μεταχείριση του ζώου, καθώς ο σκύλος της κινδύνεψε σοβαρά λόγω της παραμονής του στο εσωτερικό του οχήματος, όπου η θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί επικίνδυνα μέσα σε λίγα λεπτά.

Μετά τη διαπίστωση της παράβασης, στην 60χρονη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος της για την παραβίαση των κανόνων περί μεταχείρισης ζώων. 

Η υπόθεση αναδεικνύει, για ακόμα μία φορά, τη σημασία της σωστής ενημέρωσης και τήρησης των κανόνων ευζωίας, ενώ θέτει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της «υπεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικιδίων ζώων» στη χώρα μας.

Η αστυνομία υπογραμμίζει ότι παρόμοιες συμπεριφορές ενδέχεται να έχουν όχι μόνο νομικές αλλά και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στους παραβάτες, ενώ καλεί το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τους θερινούς μήνες, οπότε οι κίνδυνοι θερμικού σοκ για τα ζώα που παραμένουν σε κλειστούς χώρους αυξάνονται σημαντικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε 14χρονο μετά από μαχαίρωμα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε σε 14χρονο από το Ιράν, που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητές του σε σχολείο του Λαγκαδά. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 16χρονου Αιγύπτιου στη Θεσσαλονίκη για αιματηρό περιστατικό

Ένας 16χρονος από την Αίγυπτο συνελήφθη για επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο σε 21χρονο Σύριο, στην οδό Φιλίππου στη Θεσσαλονίκη. Το θύμα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Η Αστυνομία διερευνά τα αίτια του περιστατικού.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Κολχικό

Αυξήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στο Κολχικό Λαγκαδά. Επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 14 οχήματα, αεροσκάφη και ελικόπτερο, χωρίς να κινδυνεύουν κατοικίες ή υποδομές.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Κολχικό του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στο Κολχικό Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες, 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για επίθεση σε 17χρονο μαθητή έξω από σχολείο

17χρονος τραυματίστηκε μετά από επίθεση από συνομηλίκους του έξω από σχολείο στα Πεύκα Θεσσαλονίκης. Δύο δράστες, 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για πρώτες βοήθειες.