ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εντατικοποιούνται οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Αθηναίων

Εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει και το έργο «μαμούθ», ύψους 42 εκατ., για ασφαλτοστρώσεις, ο διαγωνισμός του οποίου έληξε στις 28 Φεβρουαρίου.

Έχει ενταντικοποιηθεί το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων του Δήμου Αθηναίων και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχουν ασφαλτοστρωθεί πάνω από 80 δρόμοι σε όλες τις δημοτικές κοινότητές του. Αυτό κατέστη δυνατό λόγω και της μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων, που επιτρέπει πλέον στα συνεργεία να εργάζονται μέρα και νύχτα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου, εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να συμβασιοποιηθεί και να ξεκινήσει και το έργο «μαμούθ», ύψους 42 εκατομμυρίων, αποκλειστικά για ασφαλτοστρώσεις, ο διαγωνισμός του οποίου έληξε στις 28 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ασφαλτικών που έχει δημοπρατηθεί ποτέ στον Δήμο Αθηναίων.

«Πέρα από τις πληγές που αφήνει αυτή η κρίση, μας δίνει τη δυνατότητα και τον χώρο να δουλέψουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία υπηρεσιών και υποδομών για την επόμενη μέρα. Τολμώ να πω ότι, ήδη, τα αποτελέσματα αυτής της επίμονης και αδιάκοπης προσπάθειας μας επιτρέπουν να μιλάμε για την πρόοδο του δήμου μας σε πολλά επίπεδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Ο Δήμος των Αθηναίων μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης, αναδιοργάνωσης και εξέλιξης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Επανατοποθέτηση αρχαίων στον σταθμό «Αγίας Σοφίας»

Το σύνθετο τεχνικά και ευαίσθητο εγχείρημα της μεταφοράς και επανατοποθέτησης ξεκίνησε τα ξημερώματα από την περιοχή του Καλοχωρίου, από τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν τα προσωρινά αποσπασθέντα αρχαιολογικά ευρήματα.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρηματοδότηση 12 εκατ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης για διάνοιξη της οδού Ψελλού

«Χρηματοδότηση - μαμούθ» για την αξιοποίηση της περιοχής γύρω από τον τερματικό σταθμό στα ανατολικά του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό της Νέας Ελβετίας έλαβε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργασίες αμφιδρόμησης στην Θεσσαλονίκη επιθεώρησαν Κ. Ζέρβας και Ν. Ταχιάος

Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα απομακρύνονται οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία της πόλης και αποκαθίσταται η κυκλοφορία των οχημάτων, σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Καραμανλής: Στη Βουλή ο κλιματικός νόμος, 1,8 δισ. για αντιπλημμυρικά

Ο υπ. Υποδομών ανέφερε ότι ο κλιματικός νόμος θα ψηφιστεί στην βουλή τις επόμενες ημέρες και θα θέσει το πλαίσιο για τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περνούν στην επόμενη φάση τα έργα για την ανάπλαση του Φαληρικού όρμου

Η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να περάσει στη δεύτερη φάση των αντιπλημμυρικών και συγκοινωνιακών έργων στον φαληρικό όρμο καθώς έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και αναμένεται η παράδοση των μελετών από το ΤΑΙΠΕΔ.