ΓΔ: 2143.17 0.24% Τζίρος: 231.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πυροσβεστικό όχημα πυρκαγιά
Φώτο: Shutterstock

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Πετράλωνα Μεσσηνίας

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στα Πετράλωνα Μεσσηνίας, με τη συνδρομή ΟΤΑ και μηχανημάτων έργου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στα Πετράλωνα Μεσσηνίας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις τοπικές αρχές και στην τοπική κοινωνία.

Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γίνονται συντονισμένες προσπάθειες ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 45 πυροσβέστες, πλαισιωμένοι από δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και δεκαπέντε πυροσβεστικά οχήματα. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συνδρομή των εναέριων μέσων, με τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού με στόχο τον γρήγορο έλεγχο του πύρινου μετώπου.

Παράλληλα, σημαντική είναι η συμβολή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), που παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες, προκειμένου να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης και να βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5,3 δισ. από το Κοινωνικό Ταμείο για πράσινες δράσεις και στήριξη νοικοκυριών

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε δέσμη 25 δράσεων, ύψους 5,3 δισ. ευρώ, για ενεργειακή αναβάθμιση, κοινωνική στέγαση και μεταφορές υπέρ 1,5 εκατ. νοικοκυριών και 70.000 επιχειρήσεων. Έναρξη το 2026, με κύριες προτεραιότητες ηλεκτρικά ταξί και στέγαση.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

5,3 δισ. για περιβάλλον, στέγαση και μεταφορές από το Κλιματικό Ταμείο

Παρουσιάστηκε δέσμη 25 μέτρων ύψους 5,3 δισ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση, κοινωνική στέγαση και μεταφορές, με στόχο την ενίσχυση 1,5 εκατ. ευάλωτων νοικοκυριών και 70.000 μικρών επιχειρήσεων από το 2026.
Κίνηση σε εθνική οδό
ΔΙΕΘΝΗ

Οι μεταφορές παράγουν το 28% των αερίων που ευθύνονται για το θερμοκήπιο

Οι μεταφορές παράγουν το 28% των εκπομπών στην ΕΕ και οδηγούν σε χιλιάδες πρόωρους θανάτους, λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Η ανάγκη ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και καλύτερων υποδομών τονίστηκε σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Παρκινσον-Ασθένεια
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Από πλαστικά μπουκάλια σε φάρμακο κατά της νόσου Πάρκινσον

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Εδιμβούργου ανέπτυξαν μέθοδο που μετατρέπει πλαστικά μπουκάλια σε φάρμακο για τη νόσο Πάρκινσον με τη βοήθεια τροποποιημένων βακτηρίων, όπως παρουσιάζεται στο περιοδικό «Nature Sustainability».