ΓΔ: 2236.24 -0.47% Τζίρος: 240.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πλοίο στο λιμάνι Πειραιά
Φώτο: Shutterstock

Νεότερα για την προσάραξη επιβατηγού-οχηματαγωγού στα Νέα Στύρα Εύβοιας

Η Ελλάδα αποτελεί κράτος της ελληνικής δημοκρατίας με πολίτευμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και πρωτεύουσα την Αθήνα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με το περιστατικό προσάραξης του επιβατηγού-οχηματαγωγού-δρομολογιακού πλοίου «ΠΑΝΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» (Ν. 12433) στα Νέα Στύρα Ευβοίας, το οποίο συνέβη στις 05-08-2025.

Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, η εταιρεία ναυαγιαίρεσης υπέβαλε στη Λιμενική Αρχή Καρύστου το σχέδιο ανέλκυσης και αποκόλλησης του πλοίου. 

Μετά τον έλεγχο και την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Λιμεναρχείο Καρύστου επέτρεψε την έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χάρη στη συνδρομή των ρυμουλκών πλοίων «PROTUG» (Ν. 7261) και «VERNICOS SAFI II» (Ν. 12778). Το «ΠΑΝΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» κατέπλευσε αυτόνομα στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Στύρων, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος και των δύο ρυμουλκών.

Μετά τον ασφαλή ελλιμενισμό, πραγματοποιήθηκε αναλυτικός τεχνικός έλεγχος στο πλοίο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εκτός από το δεξιό πρωραίο ρήγμα, όπου έχουν ήδη εκτελεστεί εργασίες στεγανοποίησης, δεν διαπιστώθηκαν άλλες ζημιές. Για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε και πλωτό φράγμα.

Το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου επέβαλε απαγόρευση απόπλου στο πλοίο έως ότου προσκομιστεί επίσημο βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό επιθεώρησης.

Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης των Ι.Χ.Ε. και Δ/Κ οχημάτων στους ιδιοκτήτες τους, με ευθύνη και επιμέλεια της πλοιοκτήτριας εταιρείας, σύμφωνα με τις απαιτούμενες διαδικασίες διασφάλισης.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παρακολούθηση της κατάστασης και για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας έως την πλήρη αποκατάσταση της αξιοπλοΐας του πλοίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει το 2026 ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, ανακοινώθηκε επισήμως

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς για το 2026, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης. Διαθέσιμη εφαρμογή nowcasting για έγκαιρη προειδοποίηση και διαθέσιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τραμπ προβάλει συνέντευξη Παπασταύρου για ΗΠΑ-Ελλάδα ενέργεια

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέβαλε συνέντευξη του υπουργού Στ. Παπασταύρου στο Breitbart, όπου τονίστηκε ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια ΗΠΑ και Ευρώπης και η σημασία της ενέργειας ως στρατηγικό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής.
Έκρηξη τη νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Επίθεση με drone κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπαράκα

Μετά από πλήγμα drone κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Μπαράκαχ στα ΗΑΕ ξέσπασε πυρκαγιά χωρίς τραυματισμούς ή αύξηση ραδιενέργειας. Τα δύο από τα τρία drones αναχαιτίστηκαν, ενώ ερευνώνται οι πηγές της επίθεσης.
Άδεια παραλία Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 νέα αλμυρίκια φυτεύει ο Δήμος Σύρου–Ερμούπολης στις παραλίες

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης ξεκινά διάθεση 100 δενδρυλλίων αλμυρικιών στις τοπικές κοινότητες, ενισχύοντας το πράσινο σε παραλίες και κοινόχρηστους χώρους, με συμμετοχή σχολείων και συλλόγων για εκπαίδευση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
ΠΟΥ λογότυπο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση για άμεση δράση ΠΟΥ & Ευρώπης κατά της κλιματικής κρίσης

Η Πανευρωπαϊκή Επιτροπή για το Κλίμα και την Υγεία κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τον ΠΟΥ να ενισχύσουν άμεσα τις δράσεις τους, καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί ήδη κρίση που απειλεί υγεία, διατροφή και ασφάλεια.
Όρος Έβερεστ κορυφή
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις κορυφές των Ιμαλαΐων: Αναρρίχηση στη στέγη του κόσμου

Το Πάσχα φέτος βρήκε τον δημοσιογράφο Σπύρο Κουταβά να κατακτά με ορειβατική ομάδα κορυφή των Ιμαλαΐων στα 5.644,5 μ., ζώντας μοναδικές στιγμές με ανατολή πάνω από το Έβερεστ και ανάβοντας λαμπάδες τη Μεγάλη Εβδομάδα.