ΓΔ: 2658.79 -1.08% Τζίρος: 415.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:39
Πλοίο στο λιμάνι Πειραιά
Φώτο: Shutterstock

Νεότερα για την προσάραξη επιβατηγού-οχηματαγωγού στα Νέα Στύρα Εύβοιας

Η Ελλάδα αποτελεί κράτος της ελληνικής δημοκρατίας με πολίτευμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και πρωτεύουσα την Αθήνα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώνει για τις εξελίξεις σχετικά με το περιστατικό προσάραξης του επιβατηγού-οχηματαγωγού-δρομολογιακού πλοίου «ΠΑΝΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» (Ν. 12433) στα Νέα Στύρα Ευβοίας, το οποίο συνέβη στις 05-08-2025.

Τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, η εταιρεία ναυαγιαίρεσης υπέβαλε στη Λιμενική Αρχή Καρύστου το σχέδιο ανέλκυσης και αποκόλλησης του πλοίου. 

Μετά τον έλεγχο και την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, το Λιμεναρχείο Καρύστου επέτρεψε την έναρξη των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χάρη στη συνδρομή των ρυμουλκών πλοίων «PROTUG» (Ν. 7261) και «VERNICOS SAFI II» (Ν. 12778). Το «ΠΑΝΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» κατέπλευσε αυτόνομα στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Στύρων, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος και των δύο ρυμουλκών.

Μετά τον ασφαλή ελλιμενισμό, πραγματοποιήθηκε αναλυτικός τεχνικός έλεγχος στο πλοίο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, εκτός από το δεξιό πρωραίο ρήγμα, όπου έχουν ήδη εκτελεστεί εργασίες στεγανοποίησης, δεν διαπιστώθηκαν άλλες ζημιές. Για προληπτικούς λόγους τοποθετήθηκε και πλωτό φράγμα.

Το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου επέβαλε απαγόρευση απόπλου στο πλοίο έως ότου προσκομιστεί επίσημο βεβαιωτικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό επιθεώρησης.

Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, ξεκίνησε η διαδικασία παράδοσης των Ι.Χ.Ε. και Δ/Κ οχημάτων στους ιδιοκτήτες τους, με ευθύνη και επιμέλεια της πλοιοκτήτριας εταιρείας, σύμφωνα με τις απαιτούμενες διαδικασίες διασφάλισης.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παρακολούθηση της κατάστασης και για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας έως την πλήρη αποκατάσταση της αξιοπλοΐας του πλοίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Καπνός από έκρηξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε σκουπίδια στον Ρέντη – Ενεργοποίηση 112 για προειδοποίηση καπνών

Μήνυμα 112 στάλθηκε στους κατοίκους του Ρέντη λόγω πυρκαγιάς σε υπαίθριο χώρο με απορρίμματα. Συνιστάται να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, με κλειστές πόρτες και παράθυρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Βιοχάλκο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καβάλα: 3,5 δισ. επενδύσεις και 30.000 θέσεις εργασίας από την αλυσίδα CO₂

Η ανάπτυξη της αλυσίδας CCS με κέντρο τον Πρίνο μπορεί να κινητοποιήσει επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει 30.000 νέες θέσεις εργασίας, αποθηκεύοντας έως 30% των εκπομπών της βιομηχανίας, σύμφωνα με εκδήλωση του ΚΑΠΕ στην Καβάλα.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πυρκαγιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στους Πάλους Νισύρου – Επέμβαση Πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στους Πάλους Νισύρου, κινητοποιώντας άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια μέσα. Στην κατάσβεση συμμετείχαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα του Εθελοντικού Κλιμακίου.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή στο Ψάρι Μεσσηνίας

Σε αγροτοδασική περιοχή στο Ψάρι Μεσσηνίας ξέσπασε πυρκαγιά περίπου στις 13:15. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με εναέρια και επίγεια μέσα, ενώ δεν απειλούνται κατοικίες. Έρευνα για τα αίτια διενεργεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ξηρασίας σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες τον Αύγουστο

Νέα ρεκόρ ξηρασίας κατεγράφησαν σε τουλάχιστον δέκα ευρωπαϊκές χώρες τον Αύγουστο, όπως η Γαλλία και η Ελβετία, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Ξηρασίας που βασίζονται σε δορυφορικές μετρήσεις.