ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Τσιόδρας: Στους 49 οι νεκροί και στα 1.314 τα κρούσματα από τον κορονοϊό 

Επτά ασθενείς έχασαν τη μάχη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ υπήρξαν και 20 κρούσματα της νόσου σε κρουαζιερόπλοιο. Εκ των ασθενών η κατάσταση των 85 κρίνεται ως πιο σοβαρή.

Στα 1.314 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει σε 49, καθώς την Τρίτη καταγράφηκε ο θάνατος ακόμη επτά ασθενών. Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (82 επιπλέον από χθες), 85 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη χρήση των μασκών, αναφέροντας πως ο ΠΟΥ εξέδωσε οδηγία με την οποία σημειώνει πως δεν είναι απαραίτητη η χρήση τους στην καθημερινότητα, εκτός και αν κάποιος είναι ασθενής ή φροντίζουμε κάποιον που νοσεί.

Επίσης αναφέρθηκε και στη νέα μελέτη του Imperial College, σύμφωνα με την οποία τα κλειστά σύνορα, η απαγόρευση κοινωνικών συναθροίσεων και οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία, έχουν συμβάλει στο να σωθούν 59.000 ζωές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόσιαλος: Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής

Όπως σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith αυτό θα συμβεί λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη «δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» από επιστήμονες για την έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα

Η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων απαντάει σε εννέα ερωτήσεις σχετικά με τον κοκκύτη καθώς τα κρούσματα το πρώτο πεντάμηνο του 2024 έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Τί πρέπει να προσέχουν οι γονείς.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά ανάκληση προστίμων του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στους γιατρούς για την αναγραφή προτεινόμενου φαρμακευτικού σκευάσματος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Οι προτάσεις του ΙΣΑ για την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

BEYOND 2024: Η συμβολή του AI στη βελτίωση του Υγειονομικού Συστήματος

«Οι πολίτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό τους φάκελο εύκολα, είτε μέσω του υπολογιστή τους είτε μέσω του κινητού τηλεφώνου τους και να παρέχουν πρόσβαση στα δεδομένα του ιατρικού τους φακέλου σε γιατρούς του ΕΣΥ» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.