ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Τσιόδρας: Στους 49 οι νεκροί και στα 1.314 τα κρούσματα από τον κορονοϊό 

Επτά ασθενείς έχασαν τη μάχη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, ενώ υπήρξαν και 20 κρούσματα της νόσου σε κρουαζιερόπλοιο. Εκ των ασθενών η κατάσταση των 85 κρίνεται ως πιο σοβαρή.

Στα 1.314 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει σε 49, καθώς την Τρίτη καταγράφηκε ο θάνατος ακόμη επτά ασθενών. Σύμφωνα με τον ίδιο καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς (82 επιπλέον από χθες), 85 είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στη χρήση των μασκών, αναφέροντας πως ο ΠΟΥ εξέδωσε οδηγία με την οποία σημειώνει πως δεν είναι απαραίτητη η χρήση τους στην καθημερινότητα, εκτός και αν κάποιος είναι ασθενής ή φροντίζουμε κάποιον που νοσεί.

Επίσης αναφέρθηκε και στη νέα μελέτη του Imperial College, σύμφωνα με την οποία τα κλειστά σύνορα, η απαγόρευση κοινωνικών συναθροίσεων και οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία, έχουν συμβάλει στο να σωθούν 59.000 ζωές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Για ποιους λόγους ορισμένοι δεν προσβάλλονται ποτέ από γρίπη

Η ευαισθησία στη γρίπη εξαρτάται από το γενετικό προφίλ, την ανοσολογική μνήμη και το μικροβίωμα της μύτης, τονίζει η καθηγήτρια Γ. Γκιούλα. Μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται νέο, καθολικό εμβόλιο κατά της γρίπης.
Ειρήνη Αγαπηδάκη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνές συνέδριο για την μάχη κατά των εθισμών

Στο διεθνές συνέδριο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο Ρίμινι, η Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπροσώπησε την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για πρόληψη, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη.
Διάδρομος νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Ομόφωνο ψήφισμα για το νοσοκομείο και κάλεσμα σε απεργία

Το δημοτικό συμβούλιο Χανίων ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του νοσοκομείου και των δημόσιων δομών Υγείας, καλώντας φορείς και πολίτες σε κοινή δράση για πλήρη στελέχωση και γενική κινητοποίηση.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Η ασθενής με Έμπολα δεν είχε ταξιδέψει στο Κονγκό

Η ελβετική κυβέρνηση διαψεύδει ότι ασθενής με Έμπολα στη Νιγηρία είχε ταξιδέψει στη ΛΔ Κονγκό, τονίζοντας ότι η γυναίκα, σύζυγος Ελβετού διπλωμάτη, πιθανόν μολύνθηκε κατά τη διαμονή της στην Ουγκάντα.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά στην υγεία του ο Γ. Κώτσηρας – Αδιαθεσία στη Βουλή

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία στη Βουλή, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Ιπποκράτειο όπου υποβάλλεται σε εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.
Δοκιμαστικός σωλήνας MPOX
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Απίθανη η περαιτέρω εξάπλωση του ιού Σαμόντα μετά το πρώτο κρούσμα στη Γαλλία

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το πρώτο κρούσμα του ιού Σαμόντα σε άνθρωπο είναι μεμονωμένο και απίθανο να εξαπλωθεί περαιτέρω, παρακολουθώντας ωστόσο την κατάσταση. Ο ιός μεταδίδεται συνήθως από μολυσμένες σκνίπες σε ζώα.