ΓΔ: 2077.15 -2.47% Τζίρος: 307.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σύσκεψη
Πηγή: Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Διϋπουργική Ομάδα Εργασίας για την εθνική στρατηγική για το ποδήλατο

Έμφαση δόθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν οι Δήμαρχοι από Δήμους της Αττικής, για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες..

Διυπουργική Ομάδα Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Ποδήλατο, με τη συμμετοχή των Υπουργείων, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Ε. συστάθηκε με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Τουρισμού, την ΚΕΔΕ και τη ΜΚΟ «ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ», ενώ αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς για τη βελτίωση των υποδομών και της ασφάλειας των ποδηλατών στην Ελλάδα.

Η πρώτη συνάντηση της Δ.Ο.Ε. πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και επικεντρώθηκε στη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για το Ποδήλατο. Στη συνάντηση, η οποία συντονίστηκε από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της Δ.Ο.Ε., συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Ευθύμιος Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού - Ολυμπιακού Ιδεώδους, Περιφέρειας Αττικής, Βασιλική Μιλλούση, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτριος Καφαντάρης.

Έμφαση δόθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν οι Δήμαρχοι από Δήμους της Αττικής, για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων που συμβάλλουν στην προώθηση της ποδηλασίας, όπως ο Επιχειρησιακός Διευθυντής και Διευθυντής Μάρκετινγκ του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025», Τάκης Ξουρής, ο Διευθυντής Εμπορικού της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, Θάνος Γεωργίου, η Προϊσταμένη Τμήματος ΣΒΑΚ και Αν. Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μεταφορών «Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Αττική», Ευαγγελία Σταυροπούλου και ο Διευθυντής της ΜΚΟ «Πόλεις για το Ποδήλατο», Σπύρος Παπαγεωργίου.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε «Η σύσταση της Δ.Ο.Ε. και η πρώτη συνάντηση για την Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προώθηση του ποδηλάτου ως βιώσιμου μέσου μετακίνησης και άθλησης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απεργία ταξί Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία ταξί στην Αττική - Κανονικά τα ταξί στην περιφέρεια

Σε απεργία παραμένουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ πανελλαδικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Βουλή.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία στα ταξί και αύριο, με καθολική συμμετοχή

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι οδηγοί ταξί και αύριο, Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Οι κινήσεις εστιάζουν στα θέματα ηλεκτροκίνησης, ειδικών αδειών και ποινικού μητρώου. Κάλεσμα για συμμετοχή από ΠΟΕΙΑΤΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προειδοποίηση Freenow για κυκλοφοριακό «έμφραγμα» και πλήγμα στον τουρισμό

Για κίνδυνο κυκλοφοριακού «εμφράγματος» και αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό από το νέο νομοσχέδιο για απελευθέρωση των ταξί προειδοποιεί η Freenow, ζητώντας σαφή όρια και ίσους κανόνες για όλες τις πλατφόρμες.
ΚΤΕΛ λεωφορεία σταθμός Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία η απελευθέρωση των ΚΤΕΛ με 12 διαγωνισμούς μέσω Υπερταμείου

Σήμερα η πρώτη προκήρυξη για την ανάθεση αστικών και υπεραστικών δρομολογίων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αξίας 470,36 εκατ. ευρώ, για 10 συν 5 χρόνια. Ως το τέλος Απριλίου όλες οι προκηρύξεις από το Υπερταμείο.
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Η Περιφέρεια ζητά να αναλάβει το έργο σύνδεσης του λιμανιού

Ο Κώστας Γιουτίκας τόνισε τη σημασία έργων όπως η αναβάθμιση της Εγνατίας Οδού και οι αστικές αναπλάσεις στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αγγελούδης πρότεινε μητροπολιτικό πάρκο 120 στρεμμάτων στη ΔΕΘ.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία σταματά τις πτήσεις προς Ιράν και Ισραήλ

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν όλες τις πτήσεις προς Ιράν και Ισραήλ λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην περιοχή. Οι πτήσεις προς χώρες του Κόλπου θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο λόγω αλλαγής διαδρομών.