ΓΔ: 2530.46 -2.22% Τζίρος: 763.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση

Στη λίστα με τα πιο θεαματικά αεροδρόμια της Ευρώπης, το αεροδρόμιο Σκιάθου

Για το 2020 επιλέχθηκαν 74 αεροδρόμια από το PrivateFly που διοργανώνει τα αεροδρομικά βραβεία με πολύ διαφορετικά κριτήρια, όπως είναι τοποθεσία τους και αν αυτά βρίσκονται για παράδειγμα σε αστικές περιοχές, σε νησιωτικά και παράκτια σημεία ή σε οροσειρές.

Στη λίστα με τα πιο θεαματικά αεροδρόμια της Ευρώπης συγκαταλέγεται το πλήρως εκσυγχρονισμένο από την Fraport Creece αεροδρόμιο της Σκιάθου, «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Το PrivateFly οργανώνει και τη φετινή χρονιά τα αεροδρομικά βραβεία, κατατάσσοντας τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου σε έξι γεωγραφικές κατηγορίες: την Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Κεντρική Αμερική & Καραϊβική, Ασία, Αφρική και Μέση Ανατολή και Αυστραλία.

Στο σύνολό τους για το 2020 επιλέχθηκαν 74 αεροδρόμια με πολύ διαφορετικά κριτήρια, όπως είναι τοποθεσία τους και αν αυτά βρίσκονται για παράδειγμα σε αστικές περιοχές, σε νησιωτικά και παράκτια σημεία ή σε οροσειρές.

Ο κατάλογος με τα συμμετέχοντα αεροδρόμια έχει διαμορφωθεί και με βάση τα πιο δημοφιλή για τους ψηφοφόρους, τα προηγούμενα χρόνια. Οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν το αγαπημένο τους αεροδρόμιο σε κάθε κατηγορία με το αεροδρόμιο της Σκιάθου να φιγουράρει για πρώτη φορά στην κατηγορία «Θεαματικά Αεροδρόμια» της Ευρώπης, καθώς προσφέρει μερικές από τις πιο θεαματικές από/προσγειώσεις στον κόσμο και αποτελεί σημείο αναφοράς για την παγκόσμια κοινότητα των plane spotters. Δεν είναι τυχαίο, ότι αποκαλείται από τους λάτρεις του είδους ως το «Saint Martin» της Ελλάδας. Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου έχουν ολοκληρωθεί και περιλαμβάνουν επέκταση κατά 2.185 τμ και ανακαίνιση του υπάρχοντος αεροσταθμού, αναδιαμόρφωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού, 10% αύξηση των σημείων check-in, 70% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών, διπλασιασμό των ιμάντων παραλαβής αποσκευών, κατασκευή νέου φυλακίου ελέγχου πρόσβασης στην περιοχή δραστηριοτήτων αεροσκαφών, εγκατάσταση μοντέρνου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη προσγείωση C919 επιβατικής πτήσης στο Γιντσουάν της Κίνας

Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος C919 προσγειώθηκε στις 20 Οκτωβρίου στη Γιντσουάν της Κίνας, ολοκληρώνοντας πτήση από την Τσανγκσά. Πρόκειται για την πρώτη άφιξη C919 στο διεθνές αεροδρόμιο Yinchuan Hedong.
Αεροσκάφος C-130
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναγκαστική προσγείωση C-130 Σαουδικής Αραβίας στο Ηράκλειο λόγω βλάβης

Στρατιωτικό μεταγωγικό C-130 της Σαουδικής Αραβίας με 48 επιβαίνοντες προσγειώθηκε εκτάκτως, λόγω βλάβης κινητήρα, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Πυροσβεστική και αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα. Η προσγείωση έγινε χωρίς προβλήματα.
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lufthansa ενδιαφέρεται για το 44,9% της TAP Air Portugal στη Γερμανία

Η Lufthansa κερδίζει τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της TAP Air Portugal με προσφορά 1,2 δισ. ευρώ για το 44,9% των μετοχών, ξεπερνώντας την Air France-KLM. Η συμφωνία, με τελικές εγκρίσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028.
Ουρανοξύστες Ριάντ Σαουδική Αραβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ακυρώνεται το 60% των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ριάντ μετά τις επιθέσεις

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου του Ριάντ προκαλούν οι επιθέσεις των Χούθι, με περίπου το 60% των προγραμματισμένων πτήσεων να αναμένεται να ακυρωθεί σήμερα.
ελικόπτερο Super Puma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολή MEDEVAC

Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησε αποστολή διάσωσης (MEDEVAC) για ένα άτομο και συνοδό από το κρουαζιερόπλοιο «MARELLA DISCOVERY» 100 ναυτικά μίλια ΝΑ της Ρόδου, μεταφέροντάς τους στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τζιτζικώστας στη Νέο Δελχί για διάλογο ΕΕ-Ινδίας στις αερομεταφορές

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε το Νέο Δελχί για να ενισχύσει τη συνεργασία ΕΕ-Ινδίας στις μεταφορές, συμμετέχοντας στον πρώτο υψηλόβαθμο διάλογο για τις αερομεταφορές.