ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Το τελευταίο αντίο στην Κική Δημουλά αυτή την ώρα

Με απόφαση ΥΠΠΟΑ και υπουργείου Εσωτερικών, η κηδεία τελείται δημοσία δαπάνη ως ελάχιστος φόρος τιμής, ενώ η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη και το έργο της.

Συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος έχουν συγκεντρωθεί στο Α΄ Νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν την πολυβραβευμένη ποιήτρια και ακαδημαϊκό Κική Δημουλά που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (22/2) σε ηλικία 89 ετών. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των γραμμάτων και τεχνών αλλά και του πολιτικού κόσμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπουλος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Λουκάς Παπαδήμος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Λίνα Νικολακοπούλου, η Ζυράννα Ζατέλη, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Νίκος Δήμου, ο Κώστας Γεωργουσοπουλος,ο Γιώργος Μεσσάλας, ο Γιάννης Παπαθανασίου κ.ά.

Με απόφαση του ΥΠΠΟΑ και του υπουργείου Εσωτερικών, η κηδεία της Κικής Δημουλά τελείται δημοσία δαπάνη. Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια, ενώ παράλληλα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Επικήδειους θα εκφωνήσουν η πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Άννα Μπενάκη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Ίκαρος Κατερίνα Καρύδη, ο ιατρός Στρατής Παττακός και ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Βασίλειος Πετράκος.

Στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο Αντώνης Σαμαράς, η πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου «Ελπίδα», η Εταιρεία Συγγραφέων, το Ίδρυμα Κώστας και Ελένη Ουράνη, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, οι εκδόσεις Πατάκη, το Ιδρυμα Κωστή Παλαμά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είπε: «Η Κική Δημουλά ήταν μία ποιήτρια που έκανε την καθημερινότητα μεταφυσική, έκανε το λίγο πολύ, έκανε αιωνιότητα τη θνητότητα».

Ο καρδιοχειρουργός Στρατής Παττακός δήλωσε: «Τα λόγια περιττεύουν για την απώλεια μιας τέτοιας ύπαρξης. Με τίμησε με τη φιλία της. Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

Ο ζωγράφος Σωτήρης Σόρογκας δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένος. Θα λείψει σε όλους μας η ποίηση της. Η Κική είχε μια ευαισθησία που ξεπέρναγε το μέτρο. Λυπάμαι πολύ που η Ελλάδα δεν πήρε το τρίτο Νόμπελ με την Κική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια της Μενδώνη για τον θάνατο του αρχαιολόγου Χάρη Τσέλιου

Ο αρχαιολόγος Χάρης Τσέλιος «έφυγε» και το υπουργείο Πολιτισμού τον αποχαιρετά με θλίψη, τιμώντας τη συμβολή του στην προστασία μνημείων, την αρχαιομετρία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικύρωση συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την ενάλια πολιτιστική κληρονομιά

Η Ολομέλεια ενέκρινε τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας για την προστασία της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Υπέρ ψήφισε μόνο η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε η ελληνοκινεζική συμφωνία για ενάλια πολιτιστική κληρονομιά

Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε στην Επιτροπή το σχέδιο συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας για την προστασία της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συζήτηση και η τελική ψηφοφορία θα γίνουν αύριο στην Ολομέλεια.
Βολισσός Χίος πανοραμική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Χίος παρουσιάζει τα τοπικά της προϊόντα και εμπειρίες στο κέντρο της Αθήνας

Η έκθεση «Άρωμα Χίου» φιλοξενείται για λίγες ημέρες στο Μετρό Συντάγματος, φέρνοντας το νησί στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετέχουν 24 τοπικές επιχειρήσεις με προϊόντα και εμπειρίες που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα της Χίου.
Σκηνή Eurovision φωτισμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Σπρίνγκστιν, U2 και Γουόντερ στη συναυλία για το Κέντρο Ομπάμα

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Bono, ο the Edge και ο Στίβι Γουόντερ θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, με τη συναυλία να μεταδίδεται ζωντανά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος.