Εξαιρετικά πιθανή θεωρούν στην αγορά ακινήτων τη διεκδίκηση του ιστορικού ακινήτου που στέγαζε το ΜΙΝΙΟΝ, στην Πατησίων από σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν η Prodea και η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand. Η φημολογία φούντωσε χθες, μετά και από όσα είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος στο συνέδριο για τα ακίνητα Prodexpo.
Οι προσφορές, στη διαδικασία που προωθεί η Folli Follie στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης, θα υποβληθούν στις 3 Νοεμβρίου, ενώ κυκλοφορούν ήδη πληροφορίες και για τους ενδιαφερόμενους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται ο όμιλος Φάις ο οποίος είχε αγοράσει το ακίνητο το 1998 μέσω της Elmec Sport. Όταν η Elmec Sport εξαγοράστηκε από την Folli Follie, η τελευταία απέκτησε και το ακίνητο που βγάζει τώρα στο σφυρί. Το ΜΙΝΙΟΝ είχε κλείσει οριστικά το 1983, αφού ποτέ δεν ανέκαμψε από τη μεγάλη φωτιά του 1980 όταν είχε καεί ολοσχερώς.
Στο ίδιο συνέδριο ακούστηκαν και αρκετά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Ο Δημ. Ανδριόπουλος προέβλεψε πως στην περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο για κυβερνητικό πάρκο στο συγκρότημα της πρώην ΠΥΡΚΑΛ στις παρυφές του Υμηττού, τότε τα ακίνητα που θα μείνουν άδεια στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις γύρω στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Πρόκειται για περίπου 120 κτήρια αρκετά από τα οποία θεωρούνται φιλέτα, όπως το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών (και Οικονομίας) που κατά τον Δημ. Ανδριόπουλο μπορεί να στεγάσει εξάστερο ξενοδοχείο γνωστής διεθνούς αλυσίδας.
Τη δική του εκδοχή έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που υποστήριξε πως «δεν φοβάται για το ΜΙΝΙΟΝ» καθώς η αγορά θα λειτουργήσει και θα βρεθούν επενδυτές. Αντιθέτως φοβάται για τα ακίνητα του Δημοσίου που είναι ο χειρότερος ιδιοκτήτης αφού έχει αφήσει πολλά κτήρια στην τύχη τους. Ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα ακόμα και στην Πανεπιστημίου με ιστορικά κτήρια που είναι κλειστά.
Ο δήμαρχος Αθηναίων θεωρεί πως η Αθήνα μπορεί να έχει μια λαμπρή δεκαετία όπως είχε πριν από δέκα χρόνια η Λισαβόνα, πριν από είκοσι το Βερολίνο και πριν από τριάντα η Βαρκελώνη. Τόνισε πως υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς «μόνο γύρω από την Ομόνοια αναπτύσσονται ή έχουν κατασκευαστεί περίπου είκοσι ξενοδοχεία». Παράλληλα, όμως, επεσήμανε τον κίνδυνο να μεταβληθεί η Αθήνα σε θεματικό πάρκο της Αρχαίας Ελλάδας και ζήτησε τη συνεργασία της πολιτείας ώστε να επιστρέψει η κατοικία στο κέντρο της πρωτεύουσας.