ΓΔ: 2373.21 -0.52% Τζίρος: 231.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Στεφάνια στο Πολυτεχνείο
Φώτο: Εκδηλώσεις μνήμης στο Πολυτεχνείο, Credits: Menelaos Myrillas / SOOC

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 52η επέτειο της εξέγερσης Πολυτεχνείου

Οι εκδηλώσεις για τα 52 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κορυφώνονται σήμερα, με χιλιάδες πολίτες να αποτίουν φόρο τιμής και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία να ολοκληρώνει τον εορτασμό.

Κορυφώνονται σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, οι εκδηλώσεις για την επέτειο των πενήντα δύο χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι πόρτες του ιστορικού συγκροτήματος του ΕΜΠ στην Πατησίων άνοιξαν από τις 9 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές έως τη μία το μεσημέρι (13:00).

Το Πολυτεχνείο άνοιξε τις πύλες του από το περασμένο Σάββατο, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων και, ήδη, πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και οργανισμών, έχει επισκεφθεί τον χώρο προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν στα γεγονότα που σημάδεψαν τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973, αλλά και σε όσους αγωνίστηκαν υπέρ της Δημοκρατίας κατά την περίοδο της Χούντας.

Ο εορτασμός της 52ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί, ως είθισται, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο κέντρο της Αθήνας ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μετά τις 2 το μεσημέρι (14:00) θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό: Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Πρώτη Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 5 Μαΐου, θα γίνει η πρώτη Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO με συμμετοχή επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο τη συνεργασία και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030.
Επίσκεψη στο Πολυτεχνείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολίτες και φορείς τιμούν στο Πολυτεχνείο την 52η επέτειο της εξέγερσης

Μεγάλη προσέλευση στο Πολυτεχνείο, όπου πολίτες, σχολεία και φορείς κατέθεσαν στεφάνια και τίμησαν τη μνήμη των αγωνιστών του 1973, πριν από τη μεγάλη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Πολυτεχνείο είσοδος στεφάνια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναουτάκης: Το Πολυτεχνείο ζει και καθοδηγεί τη σύγχρονη Δημοκρατία

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, τονίζει ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου σηματοδότησε την αρχή του τέλους της δικτατορίας και παραμένει ζωντανή πυξίδα δημοκρατίας και συλλογικής μνήμης.
άδεια σχολική αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία δασκάλων στο υπουργείο Παιδείας για περικοπές στους διορισμούς

Δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν στις 13:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΟΕ, διαμαρτυρόμενοι για περικοπές στους διορισμούς και για τον τρόπο επιλογής σχολικών βιβλίων λόγω του πολλαπλού βιβλίου.
άδεια σχολική αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαδημία Αθηνών: Χρηματοδότηση 500.000 ευρώ για αναβάθμιση

Με χρηματοδότηση 500.000 ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030, η Ακαδημία Αθηνών θα εκσυγχρονίσει τις υποδομές της, βελτιώνοντας εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και περιβάλλοντα χώρο για την προώθηση της επιστήμης και του πολιτισμού.
Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Πρώτη Συνάντηση Εδρών UNESCO της Ελλάδας

Στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει η 1η Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Astir Egnatia, με συμμετοχές από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, με πρωτοβουλία του ΔΠΘ και σημαντικούς συνδιοργανωτές.