ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ρυμουλκό στο λιμάνι
Ρυμουλκό πλοίο κινείται σε ήρεμα νερά ελληνικού λιμανιού, με φόντο βουνά.

Σειρά παρεμβάσεων του Λιμενικού σε Μυτιλήνη, Βόλο, Χανιά και Μήλο το 24ωρο

Βλάβες σε πλοία, ακυβερνησία ταχυπλόου και επείγουσες διακομιδές σε Χανιά και Μήλο απασχόλησαν το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο, με όλες τις παρεμβάσεις να ολοκληρώνονται με ασφάλεια.

Σύμφωνα με ενημερώσεις των Λιμενικών Αρχών, μια σειρά περιστατικών σημειώθηκε στα ελληνικά λιμάνια το τελευταίο 24ωρο, με παρεμβάσεις για την ασφάλεια επιβατών και πλοίων.

Ειδικότερα, στη Μυτιλήνη, το φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» με σημαία Κύπρου αντιμετώπισε βλάβη στις δεξιές κύριες μηχανές κατά τη διαδικασία απόπλου προς Χίο και Πειραιά. Η Λιμενική Αρχή αρχικά απαγόρευσε τον απόπλου, ωστόσο, μετά την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από τον αρμόδιο νηογνώμονα, το πλοίο αναχώρησε κανονικά με 32 φορτηγά, 4 Ι.Χ.Ε. και 26 μέλη πληρώματος.

Στον Βόλο, η Λιμενική Αρχή ειδοποιήθηκε για ακυβερνησία ερασιτεχνικού ταχυπλόου σκάφους με τρεις επιβαίνοντες, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου «Αγκίστρι». Άμεσα κινητοποιήθηκαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και διασωστικό ταχύπλοο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, συνοδεύοντας το σκάφος με ασφάλεια στην περιοχή «ΜΙΜΙΚΟΣ» Αλυκών.

Παράλληλα, στα Χανιά, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «BLUE STAR I» επέστρεψε στο λιμάνι της Σούδας αμέσως μετά τον απόπλου του, προκειμένου να αποβιβάσει βρέφος που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής φροντίδας. Το πλοίο συνέχισε στη συνέχεια το εγκεκριμένο δρομολόγιό του προς Πειραιά.

Στη Μήλο, τις πρώτες πρωινές ώρες, 69χρονος επιβάτης του ίδιου πλοίου χρειάστηκε επείγουσα μεταφορά στο Κέντρο Υγείας Μήλου. Μετά τον κατάπλου, ο ασθενής διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα, ενώ το πλοίο αναχώρησε για τον Πειραιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Λαυρίου αεροφωτογραφία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 31/5 η διαβούλευση για Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μαρίνας Mega Yachts

Έως 31 Μαΐου πολίτες και φορείς μπορούν να καταθέσουν απόψεις στη ΔΙΠΑ για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΕΣΧΑΣΕ που αφορά τη μετατροπή του λιμανιού Πλατυγιαλίου Αστακού σε τουριστικό λιμένα για Mega Yachts.
Γιοτ σε γαλάζια θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η λειτουργία του e-Ναυλοσύμφωνου για το επαγγελματικό yachting

Ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «e-Ναυλοσύμφωνο», προσφέροντας ψηφιοποιημένες υπηρεσίες για τον θαλάσσιο τουρισμό και το επαγγελματικό yachting, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα του κλάδου.
Μελίνα Τραυλού ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία εργαλείο σε γεωπολιτικές κρίσεις

Η πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού, τόνισε σε συνέδριο πως η ναυτιλία αποτελεί πλέον πεδίο γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στην πορεία προς την απανθρακοποίηση, με αυξημένη διεθνή ορατότητα.
Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ανάπτυξη των λιμανιών

Στο επίκεντρο εκδήλωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων βρέθηκαν ο στρατηγικός ρόλος των ελληνικών λιμανιών, η θεσμική σταθερότητα και η ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στη διασφάλιση της λειτουργίας τους λόγω γεωπολιτικών αναταράξεων.