ΓΔ: 2601.63 0.31% Τζίρος: 143.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:37
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Δημιουργία εκθεσιακής «αντέννας» της ΔΕΘ-Helexpo AE στη Μεγαλόπολη

O αρμόδιος περιφερειάρχης, Π. Νίκας, αφού επεσήμανε πως συμφωνεί απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές για την ταχεία απολιγνιτοποίηση, σημείωσε ότι τα διαθέσιμα χρήματα για τη δίκαιη μετάβαση πρέπει να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο.

Εκθεσιακή «αντέννα» της ΔΕΘ-Helexpo AE, υπό τη μορφή εκθεσιακού κέντρου, αναμένεται να αποκτήσει στο μέλλον η Μεγαλόπολη, μια περιοχή που αναζητά νέες αναπτυξιακές διεξόδους για τη μεταλιγνιτική εποχή, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της 85ης ΔΕΘ, στην οποία η Πελοπόννησος είναι «αφιερωματική περιφέρεια».

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία της εκθεσιακής αντέννας στη Μεγαλόπολη, μια περιοχή που υπολογίζεται ότι θα εισπράξει σημαντικά κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων δίκαιης μετάβασης από την εποχή του λιγνίτη σε εκείνη της πράσινης οικονομίας, «πατάει» πάνω στην καλή συνεργασία που έχει ήδη αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφέρειας και της ΔΕΘ-Helexpo AE.

Όπως επισήμανε ο κ.Νίκας, η Μεγαλόπολη για χρόνια γνώρισε ανάπτυξη που βασίστηκε στον λιγνίτη, αλλά «ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με τον λιγνίτη και τον άνθρακα». Αφού επισήμανε πως συμφωνεί απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές για την ταχεία απολιγνιτοποίηση, σημείωσε ότι τα διαθέσιμα χρήματα για τη δίκαιη μετάβαση πρέπει να αξιοποιηθούν με τον βέλτιστο τρόπο. «Η επιλογή της Μεγαλόπολης, για να δημιουργηθεί εκεί ένα εκθεσιακό κέντρο, ένα παράρτημα της ΔΕΘ, δεν έγινε μόνο επειδή η οικονομία της περιοχής πρέπει να ενισχυθεί στη μεταλιγνιτική εποχή. Η Μεγαλόπολη είναι μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση λίγων δεκάδων λεπτών από την Καλαμάτα, τη Σπάρτη και την Τρίπολη, οπότε εύκολα μπορεί να φιλοξενεί εκθεσιακά γεγονότα και άλλες διοργανώσεις» σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως η προώθηση και ολοκλήρωση του οδικού άξονα Μεγαλόπολης-Ολυμπίας θα συντείνει ακόμα περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, ο κ.Νίκας, αφού αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που υπάρχει με τη ΔΕΘ- Helexpo AE, τόνισε: «Στηρίζουμε τη ΔΕΘ και τη συνεχή ενδυνάμωσή της», ενώ τάχθηκε υπέρ του να αναπτύξει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας πανελλαδικό δίκτυο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μελίδης: Σε κινητοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για ΔΕΘ και εκλογές

Ο Δ. Μελίδης του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο διάθεσης των πόρων, επικρίνοντας την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 13 δισ. ευρώ. Υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει τη στρατηγική του ενόψει εκλογών και παραμένει ισχυρή αντιπολίτευση.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γκιουλέκα-Τσεντεμεΐδη για την ανάπλαση της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Συνάντηση στο Διοικητήριο μεταξύ του υφυπουργού Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκα και του προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO Χρ. Τσεντεμεΐδη για την πρόοδο του έργου ανάπλασης. Η ΔΕΘ θα λειτουργεί κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: «Δεν έχουμε αυταπάτες για Τουρκία, οι μονομερείς κινήσεις της δεν ισχύουν»

Η Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε πως οι τουρκικές κινήσεις για θαλάσσια πάρκα σε διεθνή ύδατα είναι παράνομες και δεν επηρεάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι δεν παράγουν νομικά αποτελέσματα.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Δίνετε 13 δισ. για να αποπληρώσετε φθηνό χρέος»

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αμφισβητεί την οικονομική λογική της πρόωρης αποπληρωμής χρέους 13 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση, τονίζοντας το χαμηλό κόστος των παλαιών δανείων έναντι υψηλότερων επιτοκίων σήμερα.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει του 2015 για ίδιο πολιτικό όφελος

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε πως η αυτοδυναμία αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση του κυβερνητικού έργου και τη σταθερότητα, επισημαίνοντας τις διαφορές σε σχέση με τη διακυβέρνηση Τσίπρα και ότι δεν πρέπει να χαθεί η πρόοδος των τελευταίων ετών.