Σε γρήγορη συμφωνία με τους ομολογιούχους για τα δύο ομόλογα που λήγουν το 2021 και το 2024 προσβλέπει η διοίκηση της Intralot, με τον Σωκράτη Κόκκαλη να εκτιμά, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων, ότι υπάρχει η δυνατότητα για «θετικό αποτέλεσμα» για όλους μέσα στο καλοκαίρι.
Σημειώνεται ότι τα δύο ομόλογα, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, διαπραγματεύονται σε τιμές που ενσωματώνουν την προοπτική μιας αναδιάρθρωσης. Ειδικότερα, το ομόλογο λήξεως 2024 διαπραγματεύεται στο 21% της ονομαστικής του αξίας, ενώ το ομόλογο που λήγει τον Σεπτέμβριο 2021 στο 43%, όπως φαίνεται από τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Βερολίνου.
Τα δύο ομόλογα της Intralot
Όπως τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ομίλου, Σωκράτης Κόκκαλης, η Intralot δεν προχωρά σε αγορές ιδίων μετοχών, παρά τη μεγάλη πτώση τους, καθώς, όπως είπε, η εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με τους ομολογιούχους. Τη διαπραγμάτευση αυτή «τρέχουν» για λογαριασμό της Intralot η Evercore Partners (χρηματοοικονομικός σύμβουλος) και η Allen & Overy (νομικός σύμβουλος).
Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, θετικό στοιχείο για την Intralot σε αυτές τις συζητήσεις με τους ομολογιούχους είναι ότι αντιλαμβάνονται πως οι προοπτικές της εταιρείας, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες αγορές και κυρίως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, είναι πάρα πολύ θετικές.
Σε ό,τι αφορά την απώλεια αδειών για στοίχημα στην Βουλγαρία, μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Intralot με συμμετοχή της τάξεως του 40% στα έσοδα του 2019, ο κ. Κόκκαλης απέδωσε την παρέμβαση της κυβέρνησης σε εσωτερικές διαμάχες με τον εταίρο της εταιρείας στη βουλγαρική αγορά, κάνοντας λόγο για «παράπλευρη απώλεια».
Σημείωσε δε ότι η Intralot σκοπεύει να επανέλθει στην αγορά της Βουλγαρίας, αυτή την φορά χωρίς τοπικό εταίρο, γι' αυτό και έχει ήδη καταθέσει αίτηση για τη χορήγηση νέας άδειας για τυχερά παιχνίδια.
Η μετοχή της Intralot ενισχύεται σήμερα περισσότερο από 2%, ενώ από την αρχή του χρόνου είχε μια εξαιρετικά «ταραγμένη» πορεία, καθώς έφθασε να χάνει 76% στα μέσα Μαρτίου, υποχωρώντας στα 0,089 ευρώ, λόγω των ανησυχιών για την κεφαλαιακή διάρθρωση και την απώλεια της αγοράς της Βουλγαρίας. Έκτοτε, έχει ενισχυθεί περίπου κατά 46% και σήμερα διαπραγματεύεται στο 0,13 ευρώ.