ΓΔ: 2003.21 -2.98% Τζίρος: 80.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:34:42
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
Φωτογραφία Shutterstock

Ο Λευκός Οίκος καταδικάζει τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ

Επικαλούμενο ανακοίνωση του εκπροσώπου, το CNN μετέδωσε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησε με τον ισραηλινό ομόλογό του Τζάτσι Χανέκμπι και οι δύο άνδρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Οι ΗΠΑ «καταδικάζουν απερίφραστα» τις επιθέσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον ισραηλινών αμάχων και στηρίζουν σθεναρά την κυβέρνηση και τον λαό του Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN. Επικαλούμενο ανακοίνωση του εκπροσώπου, το τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν συνομίλησε με τον ισραηλινό ομόλογό του Τζάτσι Χανέκμπι και οι δύο άνδρες θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Aνακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και το ΝΑΤΟ το οποίο καταδικάζει «έντονα» τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. «Καταδικάζουμε έντονα τις σημερινές τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς κατά του εταίρου του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ. Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα και όλους όσους επλήγησαν. Η τρομοκρατία αποτελεί θεμελιώδη απειλή για τις ελεύθερες κοινωνίες και το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, Ντίλαν Ουάιτ στην πλατφόρμα Χ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στο επίκεντρο της νέας ισορροπίας ισχύος

Μετά τα πλήγματα στην κορυφή της ιρανικής ηγεσίας, οι Φρουροί της Επανάστασης ενισχύουν τον ρόλο τους στον μηχανισμό εξουσίας, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Τεχεράνης.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Χορμούζ

Το τελεσίγραφο του Τραμπ προς το Ιράν για το άνοιγμα του στενού του Χορμούζ λήγει τα ξημερώματα Τρίτης (ώρα Ελλάδας). Αν δεν ανοίξει, ο Τραμπ απειλεί βομβαρδισμό σταθμών ενέργειας. Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες σύγκρουσης.
Ρουκέτα σε εκτόξευση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανικές επιθέσεις στη Ντιμόνα: «Καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής»

Το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους κατά της περιοχής της Ντιμόνα, όπου βρίσκεται το Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας της Νεγκέβ, σε απάντηση επιθέσεων κατά ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων. Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές, σύμφωνα με το Tasnim.
Ναρέντρα Μόντι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Με τον Μασούντ Πεζεσκιάν συνομίλησε ο Ναρέντρα Μόντι

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε άμεση διακοπή της επίθεσης ΗΠΑ-Ισραήλ και εγγυήσεις για να μην επαναληφθεί. Στη συνομιλία με τον Μόντι, κάλεσε τους BRICS να αναλάβουν ενεργό ρόλο για τον τερματισμό των επιθέσεων κατά του Ιράν.
Ισραέλ Κατζ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Προειδοποίηση Κατς για σημαντική αύξηση των επιθέσεων κατά του Ιράν

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες Ισραήλ και ΗΠΑ θα εντείνουν σημαντικά τα πλήγματα κατά του Ιράν, τονίζοντας πως η εκστρατεία θα συνεχιστεί έως την επίτευξη των στόχων.