ΓΔ: 2298.84 1.38% Τζίρος: 189.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφος της Washington Post για αναφορά σε υπόθεση βιασμού του Κόμπι Μπράιαντ

Επικρίσεις έχει δεχθεί η αμερικανική εφημερίδα Washington Post μετά την ανακοίνωση ότι τίθεται σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφο που αναφέρθηκε στο Twitter στην υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορήθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ.

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις χθες Δευτέρα μετά την απόφαση της διεύθυνσής της να θέσει σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο η οποία αναφέρθηκε στο Twitter στην υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορήθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ λίγες ώρες μετά τον θάνατο του αστέρα του NBA.

Την Κυριακή το απόγευμα, καθώς γίνονταν γνωστές οι λεπτομέρειες για τη συντριβή του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του και επτά άλλους, η Φελίσια Σόνμες της Washington Post ανήρτησε στο Twitter ένα link προς το άρθρο του Daily Beast με τίτλο: «Kobe Bryant's Disturbing Rape Case: The DNA Evidence, the Accuser's Story, and the Half-Confession» ("Η ενοχλητική υπόθεση βιασμού από τον Κόμπι Μπράιαντ: Τα στοιχεία DNA, η ιστορία της καταγγέλλουσας και η μισή ομολογία").

Λίγο αργότερα έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι έλαβε μηνύματα «προσβλητικά και απειλές για τη ζωή μου», από «10.000 ανθρώπους, στην κυριολεξία». Η δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι «πρέπει να θυμόμαστε όλες τις πλευρές οποιουδήποτε δημόσιου προσώπου». Τα tweets της στη συνέχεια διαγράφηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο εκτελεστικός διευθυντής της Washington Post Μάρτιν Μπάρον έστειλε μέιλ στην Σόνμες στο οποίο της έλεγε: «Πραγματική έλλειψη κριτικής σκέψης να αναρτήσεις αυτά στο Twitter. Σε παρακαλώ σταμάτα. Με αυτό τον τρόπο βλάπτεις την εφημερίδα».

Σε ανακοίνωσή της χθες Δευτέρα άλλο διευθυντικό στέλεχος της Post, η Τρέισι Γκραντ, ανέφερε ότι οι αναρτήσεις της Σόνμες «επέδειξαν απουσία κριτικής σκέψης η οποία υπονόμευσε το έργο των συναδέλφων της», ενώ πρόσθεσε ότι με αυτά η δημοσιογράφος παραβίασε την πολιτική της Washington Post για τη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Εναντίον του Μπράιαντ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό το 2003, όμως τελικά αποσύρθηκαν αφού η γυναίκα που τον κατηγόρησε αρνήθηκε να καταθέσει. Αργότερα ο μπασκετμπολίστας κατέληξε σε συμβιβασμό μαζί της.

Αφού έγινε γνωστό ότι η Σόνμες τέθηκε σε διαθεσιμότητα πολλά μέσα ενημέρωσης επέκριναν την απόφαση της Post, ανάμεσά τους και συνάδελφοι της δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.

Η ανταποκρίτρια του περιοδικού New York στην Ουάσινγκτον Ολίβια Νούτσι έγραψε στο Twitter: «Οι δημοσιογραφικοί όμιλοι θα πρέπει να προστατεύουν τους δημοσιογράφους τους, όχι να συμφωνούν με τον όχλο όταν τους επιτίθεται. Η Washington Post όχι μόνο δεν προστάτευσε τη Φελίσια Σόνμες, αλλά δημιούργησε ένα επικίνδυνο προηγούμενο».

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Washington Post υπερασπίστηκε τη Σόνμες σε μακροσκελή του ανακοίνωση: «Η Φελίσια δέχθηκε πληθώρα βίαιων μηνυμάτων, περιλαμβανομένων απειλών στις οποίες αναφερόταν η διεύθυνση του σπιτιού της, μετά από ένα tweet που ανήρτησε την Κυριακή για τον Κόμπι Μπράιαντ. Αντί να προστατεύσει και να στηρίξει έναν δημοσιογράφο (…) η Washington Post την έθεσε σε διαθεσιμότητα (…)

Η Φελίσια χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι της φοβούμενη για την ασφάλειά της και δεν έχει λάβει επαρκή καθοδήγηση από την Post για το πώς να προστατεύσει τον εαυτό της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εφημερίδα και λάπτοπ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε ο Ηρακλής Κοτζιάς - Θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια

Ο Ηρακλής Κοτζιάς, σπουδαίος αθλητικός δημοσιογράφος, έφυγε σε ηλικία 88 ετών. Ξεχώρισε για το ήθος του και την αγάπη του για τη νέα γενιά, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα σε εφημερίδες και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν

Σε εξέλιξη είναι η διερεύνηση των επεισοδίων στο ΑΠΘ, με το Υπουργείο Παιδείας να καταδικάζει τις επιθέσεις κουκουλοφόρων σε φοιτητές και να δηλώνει ότι ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια στο ίδρυμα.
Υπουργός σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Συμμετοχή της Μενδώνη στο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού στις Βρυξέλλες

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ, με βασικά θέματα τα πνευματικά δικαιώματα στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ θα παρουσιάσει το 3D μοντέλο της Δήλου στην εκστρατεία «Twin it!».
Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑ: Διαδημοτικές δράσεις στο ΚΠΙΣΝ

Η ΟΕΣΑΔ Δ' Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, διοργανώνει Δράσεις ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ για μαθητές όλων των σχολείων, με στόχο την ενίσχυση των υγιεινών συνηθειών και των αξιών μέσω του αθλητισμού.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυμναστήριο Αμπελοκήπων ονομάστηκε «Ιωάννης Ιωαννίδης» στη μνήμη του

Το κλειστό σχολικό γυμναστήριο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ονομάστηκε «Ιωάννης Ιωαννίδης» προς τιμήν του θρυλικού προπονητή για την προσφορά του στο μπάσκετ και την τοπική κοινωνία, παρουσία της οικογένειάς του και του δημάρχου.
ποδόσφαιρο
BUSINESS LIFE

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Premier League με μεταγραφές άνω των 23 δισ. στη 10ετία

Ρεκόρ εσόδων και μεταγραφικών δαπανών για τα 20 κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ του πλανήτη καταγράφει η Deloitte. Πρωταθλήτρια στις μεταγραφές η Premier League και ο διαφορετικός δρόμος της Παρί Σεν Ζερμέν.