ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Shutterstock

Την εξαίρεση δικαστή από την υπόθεσή του ζητά ο πρώην πρόεδρος Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος στις 3 Αυγούστου και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται και στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να εξαιρεθεί η δικαστής που πρόκειται να προεδρεύσει στη μελλοντική δίκη του στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 και την υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επωφεληθώ από μια δίκαιη δίκη με τη δικαστή που διορίστηκε σε αυτή τη γελοία υπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης και των δίκαιων εκλογών» έγραψε ο Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα όπως το συνηθίζει, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social. «Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό, όπως και η ίδια. Θα ζητήσουμε αμέσως να εξαιρεθεί αυτή η δικαστής, έχοντας πολύ σοβαρούς λόγους και επίσης (θα ζητηθεί) η αλλαγή της τοποθεσίας (της δίκης), εκτός της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν θα προεδρεύσει στη δίκη του Τραμπ και είναι γνωστή επειδή καταδίκασε σε βαριές ποινές τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου που συμμετείχαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο. Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος στις 3 Αυγούστου και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται και στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί. Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να διεξαχθεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν.

Ο Τραμπ, το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, κατηγορείται επίσης από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Στη Νέα Υόρκη είναι κατηγορούμενος για λογιστική απάτη, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι δίκες αυτές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2024, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επαναφέρουμε σκληρούς ελέγχους στο Ορμούζ λόγω των πιέσεων των ΗΠΑ

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ανακτά τον αυστηρό έλεγχο των Στενών του Ορμούζ μετά τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό των λιμανιών του από τις ΗΠΑ, ακυρώνοντας την πρόθεσή του για διάνοιξη της θαλάσσιας οδού λόγω αμερικανικών παρεμβάσεων.
Σημαίες Αφγανιστάν Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του ο πρωθυπουργός του Πακιστάν σε τρεις χώρες

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεχμπάζ Σαρίφ, ολοκλήρωσε περιοδεία σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ για την προώθηση της διπλωματίας στην περιοχή, ενώ ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού επέστρεψε από τριήμερη επίσκεψη στο Ιράν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η εκεχειρία με το Ιράν λήγει αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Τετάρτη

Ο Τραμπ δήλωσε πως ίσως τερματίσει την εκεχειρία με το Ιράν αν δεν υπάρξει συμφωνία έως Τετάρτη, διατηρώντας τον αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια, και προειδοποίησε πως ενδέχεται να ξεκινήσουν ξανά βομβαρδισμοί.