ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έκρηξη στην Ουκρανία

Ρώσοι αξιωματούχοι κατηγορούν το Κίεβο για χτύπημα με βόμβες διασποράς

«Ως αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης επίθεσης εναντίον του Ντονέτσκ, το πρώτο κτίριο της πανεπιστημιακής σχολής Οικονομικών και Εμπορίου βρίσκεται στις φλόγες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος Αλεξέι Κουλέμζιν.

Φλόγες τύλιξαν την ξύλινη σκεπή κτιρίου του πανεπιστημίου στο Ντονέτσκ έπειτα από χθεσινό βομβαρδισμό, ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία πόλη της ανατολικής Ουκρανίας.

«Ως αποτέλεσμα της πιο πρόσφατης επίθεσης εναντίον του Ντονέτσκ, το πρώτο κτίριο της πανεπιστημιακής σχολής Οικονομικών και Εμπορίου βρίσκεται στις φλόγες», ανέφερε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος Αλεξέι Κουλέμζιν. «Χρησιμοποιούμε 12 βυτιοφόρα νερού, τρεις πυροσβεστικές κλίμακες και 100 πυροσβέστες», δήλωσε ο Αλεξέι Κοστρουμπίτσκι, ο διορισμένος από τη Ρωσία υπουργός αρμόδιος για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια, την οποία η Μόσχα αποκαλεί Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Ο Κοστρουμπίτσκι δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πυρομαχικά διασποράς κατά το βομβαρδισμό που προκάλεσε την πυρκαγιά. Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητη πηγή. Αμφότερες οι πλευρές έχουν χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς τους 17 μήνες που διαρκεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία για το φερόμενο βομβαρδισμό. Οι δύο πλευρές αρνούνται ότι στοχοθετουν αμάχους και πολιτικές υποδομές.

Ο Κοστρουμπίτσκι δήλωσε πως δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο κτίριο στη διάρκεια του βομβαρδισμού. «Το πιο δύσκολο είναι ότι η στέγη είναι ξύλινη, έτσι η φωτιά εξαπλώνεται γρήγορα», πρόσθεσε. Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο τον Κοστρουμπίτσκι και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πως η φωτιά επεκτάθηκε σε έκταση περίπου 1.800 τετραγωνικκών μέτρων πριν τεθεί υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει μεγάλη επίθεση κατά της Ουκρανίας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικαλούμενος τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε ότι η Ρωσία ετοιμάζει μαζική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Τόνισε πως οι ουκρανικές δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν με τα διαθέσιμα αμυντικά μέσα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο καταδικάζει τη Σεούλ για πιθανές εξαγωγές πετρελαίου στη Ρωσία

Η Ουκρανία ανέφερε ότι παραδόσεις πετρελαίου μέσω Νότιας Κορέας βοήθησαν τη Ρωσία να καλύψει απώλειες στα διυλιστήρια της από ουκρανικές επιθέσεις, παραβιάζοντας τις κυρώσεις της Σεούλ, σύμφωνα με δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανική επίθεση με drone στο Λουγκάνσκ: Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις νεκροί και τρεις τραυματίες μετά από επίθεση ουκρανικών drones στη ρωσοκρατούμενη Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον διορισμένο από τη Μόσχα κυβερνήτη. Δεν υπάρχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση ή σχόλιο από την Ουκρανία.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Ουκρανία έπληξε λεωφορείο σε κατεχόμενη ζώνη, τρεις νεκροί

Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για επίθεση με drone σε μικρό λεωφορείο σε κατεχόμενη περιοχή της Ζαπορίζια, με τρεις νεκρούς -ανάμεσά τους ο οδηγός- και τρεις τραυματίες, σύμφωνα με τις ρωσόφιλες αρχές.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί σε μεγάλη ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα

Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη Μόσχα, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, ενώ πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη καταστήματος στη Λιτβινόβο λόγω πτώσης drone.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο πλοία χτυπήθηκαν από drones στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στη Βουλγαρία

Δύο πλοία δέχθηκαν επίθεση από drones στη βουλγαρική ΑΟΖ της Μαύρης Θάλασσας, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικούς στόχους σε λιμάνια, μεταξύ αυτών και φορτηγό πλοίο ανεφοδιασμού στο Τσορνομόρσκ.