ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
Καταστροφή δομών στην Ουκρανία μετά τον πόλεμο. Οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Νέα ρωσική επίθεση με drones στο Κίεβο, καταρρίφθηκαν 15 από τους Ουκρανούς

 «Κατά τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα», σημείωσε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο.

Ο ουκρανικός στρατός προειδοποίησε μέσω Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέα επιδρομή της Ρωσίας με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι στην πρωτεύουσα Κίεβο, προσθέτοντας πως έχουν ήδη αναλάβει δράση συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας.

Έχει κηρυχθεί συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό μισό της χώρας, πρόσθεσε.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε κάπου δεκαπέντε drones καθώς κατευθύνονταν στο Κίεβο τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σερχίι Πόπκο.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «εντόπισαν και κατέστρεψαν σχεδόν 15 αεροπορικούς στόχους», ανέφερε ο κ. Πόπκο μέσω Telegram, προσθέτοντας πως επρόκειτο για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τύπου «Shahed», ιρανικής κατασκευής. «Κατά τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν υπήρξαν ούτε θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα», συμπλήρωσε.

Ο συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, ο 820ός κατά σειρά αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου 2022, διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, διευκρίνισε ο κ. Πόπκο. Οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπολύουν συχνά επιδρομές στα ουκρανικά μετόπισθεν με βροχή UAVs-καμικάζι.

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, ο ουκρανικός στρατός διαβεβαίωσε πως κατέρριψε πάνω από 10 drones στους αιθέρες της πρωτεύουσας. Τα συντρίμμια που κατέπεσαν προκάλεσαν ελαφριές υλικές ζημιές, πάντως όχι θύματα.

Όμως, αντίθετα, παρόμοια ρωσική επιδρομή προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ιζμαήλ, στον Δούναβη, υποδομές κρίσιμες όσον αφορά τις εξαγωγές σιτηρών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ προς Ουκρανία: Προτάσεις ειρήνης με παραχωρήσεις εδαφών και όπλων

Οι ΗΠΑ ζητούν από τον Ζελένσκι να δεχθεί αμερικανικό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, που προβλέπει παραχώρηση εδαφών και μείωση στρατού, ενώ η Ουκρανία αντιμετωπίζει σκάνδαλο διαφθοράς και απώλειες στο μέτωπο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Γουίτκοφ δεν θα παραστεί στις συνομιλίες Ζελένσκι-Ερντογάν

Ο Αμερικανός αξιωματούχος διέψευσε πως ο διπλωματικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, θα ταξιδέψει στην Τουρκία, ενώ ο Ζελένσκι βρίσκεται εκεί για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 20 νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία πριν τις συνομιλίες

Τουλάχιστον 20 νεκροί και πάνω από 60 τραυματίες από ρωσική επίθεση στη δυτική Ουκρανία, ενώ ο Ζελένσκι βρίσκεται στην Τουρκία για ειρηνευτικές συνομιλίες. Το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει φήμες περί μυστικών διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ.
Αίθουσα πολωνικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κλείνει το τελευταίο ρωσικό προξενείο η Πολωνία μετά τη δολιοφθορά

Η Πολωνία έκλεισε το τελευταίο ρωσικό προξενείο στο Γκντανσκ μετά τη δολιοφθορά σε σιδηροδρομική γραμμή, κατηγορώντας τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα απαντά με περιορισμό της πολωνικής διπλωματικής παρουσίας.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Καμία εξέλιξη σε ειρηνευτικό σχέδιο μετά τη σύνοδο Αλάσκας

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε τις αναφορές για μυστική συνεργασία με την Ουάσινγκτον για ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία, τονίζοντας πως δεν υπάρχει νεότερη εξέλιξη από τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στην Αλάσκα.