ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:12:42
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Όχι» στο σχέδιο Ερντογάν για διχοτόμηση της Κύπρου

O εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει αταλάντευτα την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέψει την επανένωση του νησιού.

Την αντίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών στη λύση της διχοτόμησης που προωθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο εκφράζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ διαμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει αταλάντευτα την επίτευξη μιας λύσης που θα επιτρέψει την επανένωση του νησιού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αταλάντευτες στην υποστήριξή τους στις προσπάθειες υπό την κυπριακή ηγεσία με την διευκόλυνση του ΟΗΕ για την επανένωση του νησιού ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα προς όφελος όλων των Κυπρίων, όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τέλος, ο κ. Μίλερ σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένας σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ στις προσπάθειές για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, ασφάλειας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Επιβεβαίωση νέων διαβουλεύσεων Ισραήλ-Λιβάνου στην Ιταλία

Την επόμενη εβδομάδα στη Ρώμη θα γίνουν νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για «πιλοτικές ζώνες» που θα παραχωρηθούν στον λιβανικό στρατό, στο πλαίσιο συμφωνίας για ρύθμιση συνόρων και προετοιμασία ειρηνευτικής συμφωνίας.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ένας στους τρεις Αμερικανούς στηρίζει πόλεμο ΗΠΑ με Ιράν, δείχνει δημοσκόπηση

Μόνο ένας στους τρεις Αμερικανούς στηρίζει τον πόλεμο στο Ιράν, το χαμηλότερο ποσοστό σε σχετική δημοσκόπηση, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως ο Τραμπ δεν έχει ξεκαθαρίσει τους στόχους του. Η αποδοχή του φθάνει το 37%.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Καλές πιθανότητες» για συμφωνία με το Ιράν μετά την αναστολή

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υπάρχουν «καλές πιθανότητες» για πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν, ενώ η Τεχεράνη διέψευσε διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον στη σκιά της πρόσφατης παύσης των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Θα επιλέξω εγώ σε ποιες χώρες θα πουλήσουμε F-35»

Ο Τραμπ απέρριψε τις αντιρρήσεις Νετανιάχου για την πώληση F-35 στην Τουρκία, τονίζοντας ότι κανένας ξένος ηγέτης δεν υπαγορεύει στην Ουάσιγκτον τις εξαγωγές όπλων. Εξήρε τη συνεργασία με την Τουρκία και τον Ερντογάν.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνέχιση επιθέσεων κατά Ιράν αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις

Ο Τραμπ προειδοποίησε το Ιράν πως αν οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν, οι αμερικανικές επιθέσεις θα συνεχιστούν. Εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, λέγοντας πως αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι ΗΠΑ θα επιστρέψουν στις επιχειρήσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συνομιλίες με Ιράν, πιθανή στρατιωτική δράση αν αποτύχει η διπλωματία

Ο Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε «βαθιές συνομιλίες» με το Ιράν, αλλά προειδοποίησε πως αν οι διπλωματικές προσπάθειες αποτύχουν, είναι έτοιμος να διατάξει ισχυρή στρατιωτική δράση, επισημαίνοντας πως ο χρόνος που δίνεται είναι περιορισμένος.