ΓΔ: 2267.45 0.05% Τζίρος: 256.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βλαντιμίρ Πούτιν πορτρέτο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημόσια τοποθέτηση, μπροστά από ρωσική σημαία.

Πούτιν: Θα εγκαταστήσουμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία

«Μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων», είπε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων.

Συμφωνία με τη γειτονική Λευκορωσία σύναψε η Ρωσία για την εγκατάσταση τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφός της, όπως μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Tass, το οποίο με τη σειρά του αναφέρει πως πρόκειται για δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων. Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία θα έχει ολοκληρώσει την κατασκευή μιας εγκατάστασης για την αποθήκευση των τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία έως την 1η Ιουλίου και πρόσθεσε ότι η Μόσχα δε θα μεταφέρει στην πραγματικότητα τον έλεγχο των όπλων στο Μινσκ.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει ήδη σταθμεύσει 10 αεροσκάφη στη Λευκορωσία ικανά να φέρουν τακτικά πυρηνικά όπλα, όπως μεταδίδει το Reuters. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, δήλωσε ο Πούτιν. «Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», τόνισε ο Πούτιν, σύμφωνα με τον Tass.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε Κίεβο: 1 νεκρός, 16 τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές

Αεροπορική επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων τη νύχτα σε Κίεβο και περιφέρεια στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 16, σύμφωνα με τις στρατιωτικές αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επαναλήφθηκαν οι επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την εκεχειρία

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την επανέναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, καταρρίφθηκαν 108 drones το τελευταίο 24ωρο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο μετά τη λήξη της ανακωχής

Ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν στο Κίεβο μετά τη λήξη τριήμερης κατάπαυσης πυρός. Ο κ. Τκατσένκο προειδοποίησε για drone στον ουρανό και ζήτησε να παραμείνουν όλοι σε καταφύγια. Συναγερμός σήμανε μετά από μήνες ηρεμίας.
Μάχες στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Δεν υπήρξε ησυχία στο μέτωπο παρά τη συμφωνημένη εκεχειρία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει την τριήμερη εκεχειρία παρά τις διαπραγματεύσεις, δηλώνοντας πως συνεχίζονται οι μάχες και πως η Μόσχα δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις και συγκρούσεις στην Ουκρανία παρά την κατάπαυση πυρός

Παρά την εκεχειρία, Ουκρανοί και Ρώσοι αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις, με αναφορές σε ρωσικά drone και μάχες. Η τριήμερη κατάπαυση πυρός, μεσολαβημένη από τις ΗΠΑ, κινδυνεύει, καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται.