ΓΔ: 2593.57 -0.90% Τζίρος: 244.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ukraine-war-polemos
Φώτο: Shutterstock

Ζελένσκι: Δεκάδες άμαχοι εξακολουθούν να αγνοούνται στη Ντνίπρο

Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, που χτύπησε πύραυλος στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο.

Δεκάδες κάτοικοι παρέμεναν αγνοούμενοι μια ημέρα έπειτα από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα σε πολυκατοικία στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο (κεντρικά), τόνισε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σωστικά συνεργία συνέχιζαν να ψάχνουν πάνω από 30 ανθρώπους παγιδευμένους στη μάζα των συντριμμιών που απέμειναν από την πολυκατοικία, είπε ο αρχηγός του κράτους.

«Δίνουμε μάχη για κάθε έναν» από τους κατοίκους, πρόσθεσε και δεσμεύτηκε πως «η επιχείρηση διάσωσης θα συνεχιστεί για όσο υπάρχει ακόμη και η παραμικρή πιθανότητα να σωθεί μια ζωή».

Κατά τους αριθμούς του Κιέβου, τα θύματα είχαν φθάσει τα 29 χθες βράδυ, ενώ 73 άνθρωποι αγνοούνταν.

Ο κ. Ζελένσκι απευθύνθηκε εξάλλου -στα ρωσικά- στους πολίτες της Ρωσίας στο διάγγελμά του: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στους Ρώσους που ακόμα και τώρα δεν έχουν να πουν ούτε μερικά λόγια καταδίκης για αυτόν τον τρόμο, παρότι βλέπουν και καταλαβαίνουν τα πάντα ολοκάθαρα. Το ότι σιωπάτε επειδή δειλιάζετε θα έχει συνέπεια αυτοί οι τρομοκράτες να έρθουν και για σας μια μέρα».

«Ελάχιστες» είναι πιθανότητες να ανασυρθούν περισσότεροι επιζώντες από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο που επλήγη από ρωσική πυραυλική επίθεση χθες, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Reuters.

«Νομίζω ότι οι πιθανότητες να σωθούν άνθρωποι είναι πλέον ελάχιστες. Έως τις 11:00, 21 άνθρωποι είναι νεκροί, αλλά 40 αγνοούνται», δήλωσε ο Μπόρις Φιλάτοφ.

«Ο Θεός να βοηθήσει να βρούμε αρκετούς από αυτούς. Νομίζω ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι δεκάδες».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ντνίπρο ανέφερε μετά τις δηλώσεις του δημάρχου ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους 23, ενώ 43 άνθρωποι αγνοούνται.

Καθώς ο Φιλάτοφ μιλούσε, διασώστες συνέχισαν να ψάχνουν για επιζώντες. Ο δήμαρχος είπε ότι 72 διαμερίσματα καταστράφηκαν.

Ο Φιλάτοφ ανέφερε ότι πιστεύει ότι ο πύραυλος πιθανότατα είχε στόχο ένα κοντινό σταθμό παραγωγής ενέργειας.

«Αλλά ο πύραυλος πέρασε και χτύπησε ένα κτίριο κατοικιών», είπε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Υποβάθμισε τις ζημιές από ουκρανικές επιθέσεις σε εργοστάσια

Ο Πούτιν δήλωσε πως οι ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπως διυλιστήρια και αποθήκες της Wildberries, δεν είχαν σοβαρές επιπτώσεις στη Ρωσία, υποβαθμίζοντας τη σημασία τους σε οικονομικό συνέδριο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία προχώρησαν σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία και η Ρωσία πραγματοποίησαν νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με 103 στρατιωτικούς από κάθε πλευρά, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Οι Ρώσοι αιχμάλωτοι βρίσκονται στη Λευκορωσία για ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός πρόεδρος εταιρείας drone ζει κρυμμένος λόγω ρωσικών απειλών

Ο επικεφαλής της γερμανικής αμυντικής Donaustahl, Στέφαν Θούμαν, δήλωσε πως είναι κρυμμένος μήνες μετά από ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του, αλλάζοντας διαρκώς τοποθεσία υπό συνεχή προστασία, εξαιτίας της εμπλοκής της εταιρείας με την Ουκρανία.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Εντολή απομάκρυνσης οικογενειών σε Ουκρανία, η Ρωσία κατέλαβε οικισμούς

Εντολή εκκένωσης για οικογένειες 16 οικισμών στη Ντνιπροπετρόφσκ έδωσαν οι ουκρανικές αρχές λόγω επιδείνωσης της ασφάλειας, καθώς εντείνονται τα ρωσικά πλήγματα και η ανάπτυξη δυνάμεων στη ζώνη, σύμφωνα με τον τοπικό διοικητή Γκάνζα.