ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Reuters: Δεν βρέθηκαν ενδείξεις για απώλειες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η ρωσική πυραυλική επίθεση στην ουκρανική πόλη Κραματόρσκ προκάλεσε υλικές ζημιές, αλλά δεν κατέστρεψε κτίρια και δεν υπάρχουν προφανείς ενδείξεις για ανθρώπινες απώλειες, όπως δήλωσε σήμερα ένας μάρτυρας του Reuters, μετά τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι σκότωσε πάνω από 600 Ουκρανούς ενστόλους.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι σκότωσε περισσότερους από 600 Ουκρανούς στρατιώτες σε μία μαζική πυραυλική επίθεση κατά κτιρίων στα ανατολικά της Ουκρανίας που στεγάζουν προσωρινά ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, ο βομβαρδισμός που δέχθηκε το Κραματόρσκ έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών που προηγήθηκε στις αρχές του 2023 κατά ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Μακίιφκα (ή Μακεγιέφκα) που αποτελεί τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ και ελέγχεται από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.
Σεργκέι Λαβρόφ έξοδος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ επισκέπτεται το Ιράν μετά την έναρξη του πολέμου

Ο Σεργκέι Λαβρόφ επισκέπτεται το Ιράν για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου, με στόχο τη μεσολάβηση. Η Ρωσία δηλώνει πρόθυμη να συμβάλει στην ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, εν μέσω αδιεξόδου στις επαφές Τεχεράνης-Ουάσινγκτον.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.
Κέντρο Τιράνων ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στο κέντρο Τιράνων

Για πέμπτη μέρα συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα με μάχες, φωτιές, τραυματίες και καταστροφές, ενώ η ισχυρή παρουσία της RENEA εντείνει την ένταση. Διαδηλωτές έκαψαν και λεηλάτησαν κτίρια και τράπεζες.
Αστυνομικός στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλικές πόλεις σε αναβρασμό: Νέες κινητοποιήσεις και συγκρούσεις

Νέες κινητοποιήσεις έγιναν σήμερα σε μεγάλες ιταλικές πόλεις. Στη Ρώμη, το συνδικάτο Cgil οργάνωσε μαζική πορεία κατά της κυβέρνησης Μελόνι και ανακοίνωσε γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου, ενώ στη Μπολόνια σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία.
Αστυνομικός Αμερικής εξοπλισμένος
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες

Νέοι διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες κατά του αυξημένου κόστους εκπαίδευσης και των μεταρρυθμίσεων, με συγκρούσεις με την αστυνομία και χρήση δακρυγόνων και κανόνι νερού. Ταραχές ξέσπασαν επηρεασμένες και από τα γεγονότα στη Γαλλία.