ΓΔ: 2211.92 0.19% Τζίρος: 154.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:06:41
Πυροτεχνήματα πρωτοχρονιάς
Άνθρωποι παρακολουθούν εντυπωσιακά πυροτεχνήματα σε εορταστικό πρωτοχρονιάτικο κλίμα.

Γερμανία: Ταραχές με έναν νεκρό και δύο τραυματίες σημειώθηκαν τα ξημερώματα

Η αλλαγή του χρόνου εορτάστηκε φέτος σε μεγάλο βαθμό χωρίς περιορισμούς, έπειτα από δύο χρόνια μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού και η Αστυνομία κάνει σήμερα λόγο για «σημαντική αύξηση» του αριθμού των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ένας 17χρονος έχασε τη ζωή του, όταν εξερράγησαν οι κροτίδες που χρησιμοποιούσε, ενώ δύο άνδρες ακρωτηριάστηκαν σε ατυχήματα με εκρηκτικά, στον πρώτο εορτασμό Πρωτοχρονιάς χωρίς περιορισμούς έπειτα από δύο χρόνια. Επεισόδια περιορισμένης έκτασης συνέβησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η αλλαγή του χρόνου εορτάστηκε φέτος σε μεγάλο βαθμό χωρίς περιορισμούς για πρώτη φορά έπειτα από δύο χρόνια μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού και η Αστυνομία κάνει σήμερα λόγο για «σημαντική αύξηση» του αριθμού των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένας 17χρονος στη Λειψία τραυματίστηκε ενώ χρησιμοποιούσε εκρηκτικά και υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Στη Θουριγγία δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ένας 42χρονος χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και στους δύο βραχίονες, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό που υπέστη ενώ χειριζόταν κροτίδες που είχε παραγγείλει μέσω Διαδικτύου και ένας 21χρονος έχασε το χέρι του σε ατύχημα με παράνομα εκρηκτικά.

Στην Φρανκφούρτη κροτίδα προκάλεσε πυρκαγιά σε μπαλκόνι, η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε στο εσωτερικό διαμερίσματος, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε μια γυναίκα από την εισπνοή καπνού. Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σε έκρηξη πυροτεχνημάτων στο υπόγειο πολυκατοικίας στο Βρανδεμβούργο. Σε αντίστοιχο περιστατικό στη Ρηνανία - Παλατινάτο υπέστησαν εγκαύματα τρεις 11χρονοι και ένας 39χρονος στη Βάδη - Βυρτεμβέργη τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από κροτίδα και χρειάστηκε να διακομισθεί με ελικόπτερο.

Στο Βερολίνο αστυνομικοί και πυροσβέστες δέχθηκαν «μαζική επίθεση με κροτίδες» κατά την επιχείρηση κατάσβεσης φλεγόμενου αυτοκινήτου, ενώ σε άλλο περιστατικό, νεαροί πέταξαν πυροτεχνήματα και έναν πυροσβεστήρα σε σταθμευμένο τουριστικό λεωφορείο, προκαλώντας ολική καταστροφή του παρμπρίζ. Σύμφωνα με την Αστυνομία της πρωτεύουσας, 60-80 άτομα επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε βαν γεμάτο πυροτεχνήματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ένα όχημά της υπέστη «τεράστιες ζημιές» από πυρκαγιά που προκάλεσαν πυροτεχνήματα.

Στο κέντρο του Βερολίνου ένας αστυνομικός και μία γυναίκα τραυματίστηκαν από κροτίδες, όταν δέχθηκαν «επίθεση» κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε κατάστημα που είχε υποστεί ζημιές από εκρηκτικά. Σε άλλο σημείο της πόλης «ανόητοι "πυροβολούν" με κροτίδες εναντίον περαστικών», ανέφερε η Αστυνομία στο Twitter τη νύχτα.

Σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν περισσότερες από 1700 επιχειρήσεις, τουλάχιστον 1000 περισσότερες από ό,τι πέρυσι. Μόνο στο Βερολίνο, 15 στελέχη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης τραυματίστηκαν σε 38 επιθέσεις που δέχθηκαν ενώ επιχειρούσαν. Ο επικεφαλής του Συνδικάτου της Αστυνομίας Στέφαν Βε ζήτησε και πάλι την απαγόρευση των κροτίδων. «Έχουμε δει σε όλη τη χώρα ότι χρησιμοποιούνται ως όπλο εναντίον ανθρώπων», τόνισε.

Επεισόδια όμως προκλήθηκαν και κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων στο Βερολίνο, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, πραγματοποιήθηκαν «πολλές συλλήψεις» κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως για τη χρήση πιστολιών κρότου και η Αστυνομία προέτρεψε το συγκεντρωμένο πλήθος να εγκαταλείψει την περιοχή περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπρησμός προκάλεσε το μπλακ-άουτ στο Βερολίνο, ευθύνη ανέλαβαν ακροαριστεροί

Περισσότερα από 35.000 νοικοκυριά στο νοτιοδυτικό Βερολίνο παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω εμπρησμού σε σταθμό κατανομής. Ευθύνη ανέλαβε ακροαριστερή οργάνωση με επιστολή της, ενώ οι τεχνικές προσπάθειες συνεχίζονται.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία από ατυχήματα με πυροτεχνήματα

Δυο 18χρονοι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που υπέστησαν σε ρίψεις πυροτεχνημάτων στη Μπίλεφελτ Γερμανίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο 18χρονοι νεκροί στη Γερμανία από ατυχήματα με πυροτεχνήματα

Δυο 18χρονοι έχασαν τη ζωή τους από τραύματα που υπέστησαν σε ρίψεις πυροτεχνημάτων στη Μπίλεφελτ Γερμανίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τα περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικές συνοικίες της πόλης.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Λεία 30 εκατ. ευρώ σε ληστεία τράπεζας στο Γκελζενκίρχεν, Γερμανία

Η αστυνομία εκτιμά τη λεία της διάρρηξης σε τράπεζα του Γκελζενκίρχεν στα 30 εκατ. ευρώ, έπειτα από επαγγελματικό «ριφιφί» στο θησαυροφυλάκιο. Οι διαρρήκτες μπήκαν από χώρο στάθμευσης και άδειασαν εκατοντάδες θυρίδες.
Χριστουγεννιάτικη αγορά Μαγδεμβούργου
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 21χρονου στη Γερμανία για σχέδιο επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Η αστυνομία συνέλαβε 21χρονο από την Κεντρική Ασία, αποτρέποντας πιθανή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Μαγδεμβούργο, με υποψίες για ισλαμιστικό κίνητρο. Οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για ισλαμιστική βία.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πέντε συλλήψεις για σχέδιο επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά

Στη Βαυαρία συνελήφθησαν πέντε άνδρες για σχεδιαζόμενη επίθεση με όχημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά. Οι ύποπτοι, αιγυπτιακής, μαροκινής και συριακής καταγωγής, φέρεται να είχαν ισλαμιστικά κίνητρα.