ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Η Γαλλία καλεί τις χώρες της ΕΕ να ελέγχουν Κινέζους ταξιδιώτες για Covid

Μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ζητήσει κάτι ανάλογο ανάμεσα στις 27 χώρες του μπλοκ καθώς αξιωματούχοι υγείας από τις χώρες μέλη απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική.

Η Γαλλία έκανε σήμερα έκκληση προς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ να υποβάλουν σε τεστ για COVID τους κινέζους ταξιδιώτες μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν εν μέσω ενός νέου ξεσπάσματος της νόσου στην Κίνα. Μόνο η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ζητήσει κάτι ανάλογο ανάμεσα στις 27 χώρες του μπλοκ καθώς αξιωματούχοι υγείας από τις χώρες μέλη απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική.

Περισσότερες συνομιλίες για το θέμα αναμένονται αυτή την εβδομάδα. Από σήμερα η Γαλλία απαιτεί από τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα να προσκομίζουν αρνητικό τεστ για covid που να έχει πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 48 ώρες πριν από την αναχώρησή τους, ενώ θα πραγματοποιεί και τυχαίους ελέγχους στις αφίξεις. «Η Γαλλία θα πιέσει να εφαρμοστεί αυτή η μεθοδολογία σε όλη την ΕΕ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον καθώς μαζί με τον υπουργό Μεταφορών Κλεμάν Μπον έλεγξαν τις νέες διαδικασίες στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ένας κινέζος ταξιδιώτης με κόβιντ μπορεί προς το παρόν να μεταβεί αεροπορικώς σε μια άλλη χώρα της ΕΕ και στη συνέχεια να ταξιδέψει χωρίς κανέναν έλεγχο στη Γαλλία, ο Μπον απάντησε: "Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να συντονιστούμε (σε όλη της ΕΕ), για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Έχοντας κρατήσει τα σύνορά του κλειστά επί μια τριετία με την επιβολή ενός αυστηρού καθεστώτος λοκντάουν και αμείλικτων ελέγχων, το Πεκίνο άλλαξε ξαφνικά πολιτική αποφασίζοντας στις 7 Δεκεμβρίου την άρση μέτρων ώστε να συνυπάρξει με τον ιό με αποτέλεσμα οι μολύνσεις να εκτοξευτούν ξαφνικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμβόλιο κατά κορωνοϊού
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη επιβεβαιώνει την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη Γαλλία

Νέα γαλλική μελέτη διαπίστωσε ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 μείωσαν σημαντικά τη θνησιμότητα κατά 20-25% για 4 χρόνια, ενώ οι εμβολιασμένοι είχαν 74% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από Covid σε σχέση με τους μη εμβολιασμένους.
Ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Παρίσι το ποδήλατο ξεπέρασε το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησης

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid οι Παριζιάνοι ενθαρρύνονταν να προτιμούν για τις μετακινήσεις τους το ποδήλατο και να αποφεύγουν με αυτόν τον τρόπο τον συνωστισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, κάτι που έδωσε ώθηση στη χρήση του ποδηλάτου.
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επεκτείνει τα υποχρεωτικά τεστ Covid για ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Κίνα εγκατέλειψε την αυστηρή πολιτική της «μηδενικής COVID» στις αρχές Δεκεμβρίου μετά τις διαδηλώσεις κατά των περιορισμών επιτρέποντας στους πολίτες να ταξιδέψουν και στον ιό να εξαπλωθεί ραγδαία ανά τη χώρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Covid-19: Deltacron στη Γαλλία, σημαντική αύξηση κρουσμάτων στην Κίνα

Ενώ στη Γαλλία εντοπίστηκαν κρούσματα από υβριδικά στελέχη του κορονοϊού που συνδυάζουν γονίδια από τις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και δύο χρόνια. Σημαντικό το εμβόλιο για τη νόσηση από Όμικρον.
Αστυνομία στην Ελβετία
ΔΙΕΘΝΗ

Ελβετία: Ανακρίθηκαν οι δύο μάνατζερ του Le Constellation, χωρίς ευθύνες

Οι δύο Γάλλοι μάνατζερ του Le Constellation ανακρίθηκαν για την τραγωδία της πυρκαγιάς στο Κραν Μοντανά, όπως ανέφερε η εισαγγελέας Βαλέ. Έρευνες έγιναν και άλλοι επιζώντες κατέθεσαν, σύμφωνα με τη Μπεατρίς Πιού.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πάνω από 1.000 οχήματα πυρπολήθηκαν, 500 προσαγωγές την Πρωτοχρονιά

Στη Γαλλία, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πυρπολήθηκαν 1.173 οχήματα και έγιναν 505 προσαγωγές, με 403 συλλήψεις/προφυλακίσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών μιλά για πιο «ήρεμη» νύχτα από πέρυσι, με λιγότερες επιθέσεις σε αστυνομικούς.