ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
opla-weapon
Φώτο: Shutterstock

Η Ρωσία ανησυχεί για χρήση «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία

Μέσα στην ημέρα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε επαφές με τους ομολόγους του από την Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία αλλά και την Τουρκία, στους οποίους εξέφρασε τις ανησυχίες του.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού «προειδοποίησε» την Κυριακή, μιλώντας με το Γάλλο ομόλογό του ότι η Μόσχα «ανησυχεί» για την πιθανή χρήση μιας «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με ένα αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ του Σοϊγκού και του Γάλλου υπουργού Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνί που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο Σοϊγκού προειδοποίησε ότι ο πόλεμος έχει την τάση να εξελίσσεται σε μία «ευρεία, μη ελεγχόμενη κλιμάκωση» της σύγκρουσης, την ώρα που οι Ουκρανοί ανακαταλαμβάνουν περιοχές στα ανατολικά και νότια. Μέσα στην ημέρα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας είχε επαφές με τους ομολόγους του από την Μεγάλη Βρετανία αλλά και την Τουρκία, στους οποίους εξέφρασε τις ίδιες ανησυχίες.

Εάν η Ρωσία χτυπήσει το προεδρικό μέγαρο στο Κίεβο, τότε η Δύση πρέπει να χτυπήσει το «ρωσικό κέντρο λήψης αποφάσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εννοώντας το Κρεμλίνο, σε συνέντευξή του στα καναδικά δίκτυα CTV και CBC. Σημειώνεται ότι οι Ουκρανοί έχουν καταγγείλει ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για προβοκάτσια. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε την Παρασκευή ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν ναρκοθετήσει το υδροηλεκτρικό φράγμα Nova Kakhovka με σκοπό να τον ανατινάξουν, κάτι που θα ισοδυναμούσε με «καταστροφή σε μεγάλη κλίμακα». Τώρα όλοι στον κόσμο πρέπει να δράσουν δυναμικά και γρήγορα για να αποτρέψουν μια νέα ρωσική τρομοκρατική επίθεση, επισήμανε

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ρωσικών επιθέσεων με drones στην Ουκρανία τον Απρίλιο, λέει το AFP

Τον Απρίλιο η Ρωσία εξαπέλυσε αριθμό ρεκόρ 6.583 drones κατά της Ουκρανίας, κυρίως με επιθέσεις και τη μέρα, ενώ οι πύραυλοι έφτασαν τους 141, σημειώνοντας μικρή αύξηση σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με ουκρανικά στοιχεία.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones χτυπούν ρωσικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα για 4η φορά

Τέταρτη ουκρανική επίθεση drones μέσα σε μια εβδομάδα στο ρωσικό λιμάνι Τουάψε προκάλεσε πυρκαγιά σε τερματικό, χωρίς τραυματισμούς. Οι αρχές ζήτησαν να μην πίνεται νερό από τη βρύση και έκλεισαν τα σχολεία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ δεν θα ξεφορτώσει πλοίο με σιτηρά που φέρεται να έκλεψε η Ρωσία

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πλοίο με σιτηρά, που η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι έκλεψε η Ρωσία, δεν θα ξεφορτώσει στο Ισραήλ, μετά από αίτημα του Κιέβου για κατάσχεση του φορτίου. Η εισαγωγική εταιρεία αρνήθηκε το φορτίο.