ΓΔ: 2534.94 -2.05% Τζίρος: 371.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:55:40
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στη Μελόνι - Το Σάββατο η ορκωμοσία

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην Ιταλία. Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης είναι είκοσι έξι. Οι Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Η Τζόρτζια Μελόνι αποδέχθηκε «χωρίς επιφύλαξη» την εντολή σχηματισμού της νέας κυβέρνησης που έλαβε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Η συνομιλία τους διήρκεσε μια ώρα και είκοσι λεπτά και η νέα ιταλική κυβέρνηση είναι πλέον γεγονός.

Σε ό,τι αφορά τα σημαντικότερα υπουργεία, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Τζόρτζια Μελόνι στους δημοσιογράφους, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το υπουργείο Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών.

Παράλληλα, για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Ιταλίας. Συνολικά, τα υπουργεία της κυβέρνησης Μελόνι είναι είκοσι έξι. Οι Ματέο Σαλβίνι και Αντόνιο Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση Μελόνι θα ορκιστεί αύριο το πρωί στις 10 τοπική ώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη σε αγρότες με 60 εκατ. και αλιείς με 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Μελόνι

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε μέτρα στήριξης: 60 εκατ. ευρώ για αγρότες, 10 εκατ. για αλιείς, και ενισχύσεις για ιδιοκτήτες φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων και δυνατότητας αναστολής πληρωμών leasing.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Νέα μέτρα στήριξης για αγρότες και μεταφορείς εγκρίνει αύριο η κυβέρνηση

Η Τζόρτζια Μελόνι συγκαλεί νέο υπουργικό συμβούλιο για μέτρα στήριξης αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, με επίκεντρο πιθανή κρατική παρέμβαση στις τιμές του πετρελαίου. Σε κάποιες περιοχές ανεστάλησαν τα μπλόκα, ενώ τα φορτηγά συνοδεύτηκαν από αστυνομία.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει παράδειγμα Ιταλίας, εμείς δεν ρισκάρουμε τη χώρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, με ενισχύσεις στα καύσιμα και μέτρα που θα αξιολογούνται κάθε δεκαπενθήμερο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Θα παραμείνω πρωθυπουργός έως το τέλος της θητείας μου

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι το τέλος της θητείας της το 2027, παρά δημοσιεύματα που την ήθελαν να εξετάζει πρόωρες εκλογές λόγω απώλειας στήριξης από το νέο ακροδεξιό κίνημα του Ρ. Βανάτσι.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κατάργηση τελών κυκλοφορίας στα περισσότερα οχήματα πριν τις εκλογές

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας για 14,5 εκατομμύρια οχήματα, στοχεύοντας στην αύξηση της δημοτικότητας της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.
Τζόρτζια Μελόνι σε ράλι
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Η αποδοχή μας αυξάνεται από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε από το Μπάρι ότι η κυβέρνησή της σημειώνει ρεκόρ διάρκειας μεταπολεμικά, τονίζοντας τη σημασία της σταθερότητας και την αυξημένη αποδοχή της από τον κόσμο σε σχέση με όταν ανέλαβε.