ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
αντλίες άντλησης πετρελαίου
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ θα διαθέσουν στην αγορά άλλα 10 - 15 εκατ. βαρέλια πετρελαίου

Οι υψηλές τιμής λιανικής των καυσίμων τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ δαπανηρό για τον κ. Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά άλλα 10 ως 15 εκατομμύρια βαρέλια αργού από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επιτύχει εξισορρόπησή της και να αποτρέψει τη δυνητική αύξηση των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια, ανέφερε μέσω Twitter η Τζένιφερ Τζέικομπς, ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει ταυτόχρονα να αναπληρώσει τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα, συμπλήρωσε η δημοσιογράφος.

Πηγές δήλωσαν εξάλλου χθες Δευτέρα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως η κυβέρνηση Μπάιντεν συζητά τα σχέδιά της με εταιρείες του τομέα της ενέργειας.

Οι υψηλές τιμής λιανικής των καυσίμων τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ δαπανηρό για τον κ. Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα του στις ενδιάμεσες εκλογές του επόμενου μήνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΝΤ λογότυπο τοίχου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι αν κλείσει το Ορμούζ, λένε φορείς

ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΟΕ και ΠΟΕ προειδοποιούν για κίνδυνο έλλειψης πετρελαίου το καλοκαίρι, αν δεν ομαλοποιηθεί η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ, λόγω μείωσης των παγκόσμιων αποθεμάτων με ρυθμό ρεκόρ.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ σε νέο ιρανικό φορέα για τον έλεγχο του στενού Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην ιρανική Αρχή Στενού Περσικού Κόλπου για την επιβολή τελών στο Στενό του Ορμούζ, απειλώντας με κυρώσεις και όσους πληρώνουν τέλη, καθώς θεωρείται ότι στηρίζουν τους Φρουρούς της Επανάστασης.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν -ΗΠΑ: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα Στενά του Ορμούζ

Παρά τις διπλωματικές κινήσεις και τις θετικές ανακοινώσεις, το Ιράν ξεκαθαρίζει πως, αν και υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, δεν είναι κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.