ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
AstonA sMtaornt iMna rDtBi5n  αDυBτ5ο κμίανύηρτοο
Φώτο: Shutterstock

Ακτιβιστές της Just Stop Oil ψέκασαν με μπογιά την βιτρίνα της Aston Martin

Οι ακτιβιστές, που ζητούν να βάλει τέλος η κυβέρνηση σε όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο στο κέντρο του Λονδίνου περίπου στις 11 σήμερα το πρωί τοπική ώρα.

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Just Stop Oil κόλλησαν σήμερα τα χέρια τους στην άσφαλτο στην περιοχή Παρκ Λέιν του Λονδίνου. Η σημερινή τους διαμαρτυρία ακολουθεί εκείνη της Παρασκευής όταν δύο γυναίκες, μέλη της οργάνωσης, έριξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα πάνω στον διάσημο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. Ακτιβιστές της οργάνωσης απέκλεισαν σήμερα την περιοχή και ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά την γυάλινη πρόσοψη της έκθεσης υπερπολυτελών αυτοκινήτων Αston Martin.

Οι ακτιβιστές, που ζητούν να βάλει τέλος η κυβέρνηση σε όλα τα νέα έργα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα, κόλλησαν τα χέρια τους στην άσφαλτο στο κέντρο του Λονδίνου περίπου στις 11 σήμερα το πρωί τοπική ώρα. Η διαμαρτυρία τους αυτή πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση από την υπουργό Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν του σχεδίου της κατά τέτοιων διαμαρτυριών. Με βάση αυτό, θα καταστεί ποινικό αδίκημα η παρακώλυση της λειτουργίας κομβικών υποδομών, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικοί σταθμοί και διυλιστήρια. Σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργού, η δράση ακτιβιστών να κολλάνε το σώμα τους πάνω σε κτίρια ή δρόμους θα τιμωρείται είτε με εξάμηνη ποινή φυλάκισης είτε με πρόστιμο αδιευκρίνιστου ύψους. «Δεν θα υποκύψουμε στους διαδηλωτές που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρους τους βρετανούς πολίτες», έχει πει η Μπρέιβερμαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο τάνκερ αποσύρονται από Ερυθρά Θάλασσα μετά την απειλή των Χούθι

Δύο τάνκερ με σαουδαραβικό πετρέλαιο γύρισαν πίσω στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από προειδοποίηση των ανταρτών Χούθι που ανακοίνωσαν ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δύο ακόμη δεξαμενόπλοια στον Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν σταμάτησαν δύο πετρελαιοφόρα στο στενό του Ορμούζ, επειδή αγνόησαν τις ιρανικές οδηγίες και κινήθηκαν σε απαγορευμένη διαδρομή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο IRNA.
Σημαία Σαουδικής Αραβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς επηρεάζει την αγορά ενέργειας ο ναυτικός αποκλεισμός των Χούθι

Οι Χούθι ανακοίνωσαν ναυτικό αποκλεισμό στη Σαουδική Αραβία, αυξάνοντας την πίεση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας που ήδη δοκιμάζονται από το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση;
Πετρέλαιο και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η βενζίνη ξεπέρασε τα 4 δολάρια λόγω νέων εντάσεων στη Μ. Ανατολή

Οι τιμές της βενζίνης στις ΗΠΑ ξεπέρασαν ξανά τα 4 δολάρια το γαλόνι λόγω των εντάσεων με το Ιράν και της διατάραξης στο Στενό του Ορμούζ. Η μέση τιμή αυξήθηκε πάνω από 30% από τα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AAA.