ΓΔ: 2053.68 -0.15% Τζίρος: 62.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:00
blinken-mplinken
Φώτο: Shutterstock

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 725 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Κατόπιν αυτού, η συνολική αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία επί προεδρίας Μπάιντεν θα ανέλθει σε 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 725 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς. Κατόπιν αυτού, η συνολική αξία της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία επί προεδρίας Μπάιντεν θα ανέλθει σε 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά για τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων HIMARS, περισσότερες από 23.000 οβίδες πυροβολικού, 5.000 τηλεχειριζόμενες νάρκες, 5.000 αντιαρματικά όπλα και 200 οχήματα μεταφοράς προσωπικού Humvee. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε υποσχεθεί την περασμένη Δευτέρα στον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι θα εξακολουθήσει να παρέχει στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει: Είμαι «απογοητευμένος» από τον Πούτιν για την Ουκρανία

Ο Τραμπ επέκρινε ξανά τον Πούτιν, λέγοντας πως δεν θέλει να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία. Εξέφρασε απογοήτευση για τον Ρώσο πρόεδρο και τόνισε ότι η οικονομία της Ρωσίας απειλείται λόγω της κατάστασης.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υποδέχομαι τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Λευκό Οίκο την Παρασκευή, στην τρίτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την επιστροφή του Τραμπ στην εξουσία, όπως επιβεβαιώθηκε από πλευράς ΗΠΑ και Ουκρανίας.
Ντόναλντ Τραμπ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ συναντά τον Ζελένσκι την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι θα συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο. Ο Ζελένσκι είχε ήδη ανακοινώσει πως σχεδιάζει επίσκεψη στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μεντβέντεφ: Κίνδυνος για όλους από τους Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η αποστολή Τόμαχοκ στην Ουκρανία μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, κυρίως για τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς η Ρωσία ίσως απαντήσει με πυρηνικά λόγω της αδυναμίας διάκρισης των πυραύλων.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει απειλή για αποστολή Τόμαχοκ στην Ουκρανία κατά Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποιεί πως αν δεν τερματιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σκοπεύει να απειλήσει τον Πούτιν στέλνοντας πυραύλους Τόμαχοκ, ενώ εξετάζει και την πώλησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες για τις ουκρανικές δυνάμεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία Ζελένσκι-Τραμπ εντός δυο ημερών

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία σε δύο ημέρες με τον Ντόναλντ Τραμπ, συζητώντας κυρίως για την αντιαεροπορική άμυνα και την ενέργεια της Ουκρανίας, λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων.