ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία της Ιταλίας

Νέα αύξηση των τιμών στην Ιταλία - Κοστίζουν περισσότερο και οι διακοπές

Σε ό,τι αφορά τις θερινές διακοπές, η ενοικίαση αυτοκινήτου, φέτος στην Ιταλία κοστίζει 35,5% περισσότερο από την περασμένη χρονιά, το κόστος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αυξήθηκε κατά 18,7%.

 Νέα μεγάλη αύξηση των τιμών καταγράφεται στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ένωσης καταναλωτών Codacons. Πιο αναλυτικά, η τιμή του σπορέλαιου, σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 68,7%, το βούτυρο κατά 28,1%, τα ζυμαρικά και το αλεύρι κατά 22,6% και οι ντομάτες κατά 19,4%. Σύμφωνα με την Codacons, σε σύγκριση με το 2021, στην ελεύθερη αγορά η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε αύξηση 87,5% και 67,8% στην προστατευόμενη.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις θερινές διακοπές, η ενοικίαση αυτοκινήτου, φέτος στην Ιταλία κοστίζει 35,5% περισσότερο από την περασμένη χρονιά, το κόστος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αυξήθηκε κατά 18,7% τα ξενοδοχεία κατά 22,8% και οι προσφορές για διακοπές στο εξωτερικό, κατά μέσο όρο κατά 6,2%. Το απόλυτο ρεκόρ, τέλος, καταγράφεται στα αεροπορικά εισιτήρια, αφού για τις πτήσεις εντός Ευρώπης, μέσα σε 12 μήνες η ανατίμηση έφτασε το 139%. Οι διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατά 124,1% και οι υπερατλαντικές κατά 70,7%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ματέο Σαλβίνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Σαλβίνι: Εγγύηση οι 500 έμπειροι αλεξιπτωτιστές της Φόλγκορε που στέλνονται στο Μιλάνο

Ο Ματέο Σαλβίνι ανακοίνωσε την αποστολή 500 αλεξιπτωτιστών της ταξιαρχίας «Φόλγκορε» στο Μιλάνο για την ενίσχυση της ασφάλειας, με ταχεία αντίδραση και σύγχρονα μέσα, μετά από πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη.
Τζόρτζια Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Στήριξη σε αγρότες με 60 εκατ. και αλιείς με 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση Μελόνι

Η κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε μέτρα στήριξης: 60 εκατ. ευρώ για αγρότες, 10 εκατ. για αλιείς, και ενισχύσεις για ιδιοκτήτες φορτηγών, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων και δυνατότητας αναστολής πληρωμών leasing.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Επαναφορά πλήρους ισχύος της ζώνης Σένγκεν μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας

Η Ιταλία και η Ισπανία άρουν τους περιορισμούς στον χώρο του Σένγκεν και επανέρχονται στην πλήρη ισχύ του, μετά από τρεις μήνες ελέγχων και εντατικές διμερείς επαφές. Ενισχύεται και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Νέα μέτρα στήριξης για αγρότες και μεταφορείς εγκρίνει αύριο η κυβέρνηση

Η Τζόρτζια Μελόνι συγκαλεί νέο υπουργικό συμβούλιο για μέτρα στήριξης αγροτών και ιδιοκτητών φορτηγών, με επίκεντρο πιθανή κρατική παρέμβαση στις τιμές του πετρελαίου. Σε κάποιες περιοχές ανεστάλησαν τα μπλόκα, ενώ τα φορτηγά συνοδεύτηκαν από αστυνομία.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έτοιμοι για νέους βανδαλισμούς δηλώνει ο υπ. Εσωτερικών

Ο Ιταλός υπ. Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για χειραγώγηση των νεαρών ταραχοποιών από το εξωτερικό, ενώ τόνισε την ανάγκη πρόληψης. Ο πρόεδρος Ματαρέλα κάλεσε για ευαισθησία στα προβλήματα της νεολαίας.