ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: Shutterstock

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για καταστροφή των αποθηκευμένων σιτηρών

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία ενώ κυριαρχούν αντιδικίες σχετικά με τα αποθέματα τροφίμων αλλά και σχετικά με τους ξένους μισθοφόρους που λαμβάνουν μέρος.

Περίπου 300.000 τόνοι σιτηρών είναι ενδεχόμενο να έχουν αποθηκευτεί σε αποθήκες, για τις οποίες, το Κίεβο πιστεύει ότι καταστράφηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Τάρας Βισότσκι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Βισότσκι είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία, κατά την έναρξη του πολέμου (24 Φεβρουαρίου), στις αποθήκες, ενός από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης στο λιμάνι Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, είχαν αποθηκευτεί 250.000-300.000 τόνοι σιτηρών, κυρίως σιταριού και καλαμποκιού.

Εν τω μεταξύ ένας αιχμάλωτος μαχητής από τη Νότια Κορέα θα οδηγηθεί σε δίκη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αποσχιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αξιωματούχο των αποσχιστών Ναταλία Νικονόροβα.

«Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας,» μετέδωσε σήμερα το Interfax επικαλούμενο την Νικονόροβα. Η ίδια, δεν αποκάλυψε το όνομα του μαχητή. Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός αιχμαλωτίστηκαν καθώς πολεμούσαν για την Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο την Πέμπτη, από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μαχητικό MiG-29 Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Ανάπτυξη μαχητικών μετά τα ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία

Πολωνικά και συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη περιπολούν για την ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου, μετά από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία κοντά στα σύνορα. Τα αντιαεροπορικά συστήματα είναι σε ύψιστη ετοιμότητα.
Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσικη επίθεση σε ουκρανικό τρένο με αναφορές για θύματα

Ρωσικά πυρά έπληξαν επιβατικό τρένο στην περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας, προκαλώντας θύματα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Όλεχ Χριχόροφ. Η επίθεση είχε στόχο σταθμό, ενώ διασώστες και γιατροί επιχειρούν στο σημείο.
Περιπλανώμενο πυρομαχικό drone
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones επιτέθηκαν σε βιομηχανικό στόχο στην Ορσκ, λέει ο κυβερνήτης

Ουκρανικά drones επιχείρησαν να χτυπήσουν βιομηχανική μονάδα στο Ορσκ, κοντά στο Καζακστάν, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ η λειτουργία συνεχίζεται. Βίντεο δείχνει αντικείμενο να συντρίβεται στο διυλιστήριο.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικές ενεργειακές δομές τη νύχτα, λέει το Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drones και πυραύλους σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές τις νυχτερινές ώρες, κυρίως σε Χάρκοβο και Πολτάβα. Δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για τις ζημιές, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας Ουκρανίας.