ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:03:30
Φωτο: Shutterstock

Η Ουκρανία κατηγορεί την Ρωσία για καταστροφή των αποθηκευμένων σιτηρών

Συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία ενώ κυριαρχούν αντιδικίες σχετικά με τα αποθέματα τροφίμων αλλά και σχετικά με τους ξένους μισθοφόρους που λαμβάνουν μέρος.

Περίπου 300.000 τόνοι σιτηρών είναι ενδεχόμενο να έχουν αποθηκευτεί σε αποθήκες, για τις οποίες, το Κίεβο πιστεύει ότι καταστράφηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Τάρας Βισότσκι.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Βισότσκι είπε ότι σύμφωνα με τα αρχεία, κατά την έναρξη του πολέμου (24 Φεβρουαρίου), στις αποθήκες, ενός από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς αποθήκευσης στο λιμάνι Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, είχαν αποθηκευτεί 250.000-300.000 τόνοι σιτηρών, κυρίως σιταριού και καλαμποκιού.

Εν τω μεταξύ ένας αιχμάλωτος μαχητής από τη Νότια Κορέα θα οδηγηθεί σε δίκη στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αποσχιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αξιωματούχο των αποσχιστών Ναταλία Νικονόροβα.

«Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας,» μετέδωσε σήμερα το Interfax επικαλούμενο την Νικονόροβα. Η ίδια, δεν αποκάλυψε το όνομα του μαχητή. Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός αιχμαλωτίστηκαν καθώς πολεμούσαν για την Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο την Πέμπτη, από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πέντε νεκροί από ουκρανική επίθεση στη Βορόνεζ

Πυραυλική επίθεση της Ουκρανίας στη Βορόνεζ είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη. Η επίθεση προκάλεσε φωτιά σε εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρονικά εξαρτήματα για πυραύλους.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό πλήγμα σε κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών στη Μόσχα

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν με drones στο κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών Dubna κοντά στη Μόσχα, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες ή διακοπές στη μετάδοση, σύμφωνα με το TASS και την εταιρεία Space Communications.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η αποχώρηση Στάρμερ δεν αλλάζει τη στάση του Λονδίνου

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η παραίτηση του Κιρ Στάρμερ δεν θα αλλάξει τη «εχθρική στάση» του Λονδίνου προς τη Ρωσία, καθώς, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, ο Στάρμερ δεν διαφοροποιήθηκε στη βρετανορωσική πολιτική.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά χτυπήματα σε δορυφορικό κέντρο Dubna στη Μόσχα

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν το κέντρο δορυφορικών επικοινωνιών Dubna στη Μόσχα και εργοστάσιο ηλεκτρονικού εξοπλισμού πυραύλων στο Βορονέζ, προκαλώντας πυκνό καπνό και αξιολόγηση των ζημιών, σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο θα ορίσει τον εκπρόσωπο της Ευρώπης σε συνομιλίες με Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα επιλέξει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες αναβίωσης της διπλωματίας και τον ρόλο της Ευρώπης ως προς τον διάλογο για τον τερματισμό του πολέμου.