ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να ενισχύσουν τoν στρατό της Ουκρανίας

Τα μέλη του συγκροτήματος πούλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης.

Το ποπ συγκρότημα Kalush Orchestra που κέρδισε στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, νωρίτερα μέσα στο μήνα, συγκέντρωσε το ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής, πωλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού.

Το συγκρότημα κέρδισε στη Eurovision με το τραγούδι "Stefania" που προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη, που ήταν ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα μέλη του συγκροτήματος πούλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο με πυραύλους διασποράς

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για νυχτερινή επίθεση στο Κίεβο με τρεις βαλλιστικούς πυραύλους διασποράς, προκαλώντας ζημιές σε ιστορική συνοικία κοντά στη Λαύρα και συνέχιση πληγμάτων σε ενεργειακές υποδομές.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ενεργότερη η Ευρώπη στις ειρηνευτικές προσπάθειες για Ουκρανία – Σε εξέταση η πρόσκληση Τραμπ στον Πούτιν για τη G20

Το Κρεμλίνο καλωσορίζει την αυξημένη ευρωπαϊκή συμμετοχή στις προσπάθειες ειρήνης για την Ουκρανία. Για πιθανές συνομιλίες με τις ΗΠΑ και το Κίεβο ή για τη συμμετοχή Πούτιν στη G20, αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Οι αμερικανικές εταιρίες στη Ρωσία ωφελούνται από τις κινήσεις Τραμπ

Το Κρεμλίνο υποστηρίζει ότι οι αμερικανικές εταιρίες έχουν καλύτερη μεταχείριση στη Ρωσία από τις ευρωπαϊκές, λόγω των προσπαθειών του Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, η Ρωσία αυξάνει τα μέτρα κατά ευρωπαϊκών εταιριών.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία εκτόξευσε 21 πυραύλους στο Κίεβο μετά τις συνομιλίες με τον απεσταλμένο Τραμπ

Η Ρωσία εκτόξευσε 21 πυραύλους κατά του Κιέβου προκαλώντας θύματα και ζημιές, δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι. Παρά τις συνομιλίες, δεν άλλαξε η ρωσική στάση. Τόνισε τη σημασία συνέχισης της προσπάθειας για λήξη του πολέμου.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επτά νεκροί από ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα

Επτά νεκροί στην Ουκρανία μετά από ανταλλαγή πληγμάτων με τη Ρωσία, ενώ η Μόσχα ανέφερε καταστροφή εκατοντάδων ουκρανικών drones και δύο τραυματίες από επίθεση drones, λίγες ώρες ύστερα από συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας για τον πόλεμο.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ανταλλαγή πληγμάτων Ρωσίας-Ουκρανίας μετά τη συνάντηση Πούτιν-Γουίτκοφ

Νέα ανταλλαγή πυραυλικών και drone επιθέσεων σημειώθηκε μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, με ζημιές σε υποδομές μετρό στο Κίεβο και περιορισμούς κυκλοφορίας, λίγο μετά τις διπλωματικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου.