ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Πούλησαν το τρόπαιο της Eurovision για να ενισχύσουν τoν στρατό της Ουκρανίας

Τα μέλη του συγκροτήματος πούλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης.

Το ποπ συγκρότημα Kalush Orchestra που κέρδισε στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, νωρίτερα μέσα στο μήνα, συγκέντρωσε το ποσό των 900.000 δολαρίων (837.180 ευρώ) για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που μάχονται κατά της ρωσικής εισβολής, πωλώντας το τρόπαιο του διαγωνισμού.

Το συγκρότημα κέρδισε στη Eurovision με το τραγούδι "Stefania" που προκάλεσε ένα κύμα δημόσιας υποστήριξης και μία συναισθηματική νίκη, που ήταν ευπρόσδεκτη από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα μέλη του συγκροτήματος πούλησαν χθες, Κυριακή, το κρυστάλλινο μικρόφωνο που κέρδισαν, σε μία δημοπρασία που έγινε στο Facebook, με πρωταγωνιστικό ρόλο του παρουσιαστή της ουκρανικής τηλεόρασης Σέρχι Πρίτουλα.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας του μη επανδρωμένου εναέριου συστήματος PD-2. Μία μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη και έναν σταθμό ελέγχου, όπως δήλωσε ο Πρίτουλα στη διάρκεια της δημοπρασίας.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι ουκρανικές δυνάμεις δέχθηκαν καταιγισμό πυρών βαρέως πυροβολικού, καθώς απέκρουαν τις προσπάθειες της Ρωσίας για την κατάληψη του Σεβεροντονέτσκ, της μεγαλύτερης πόλης που ελέγχει ακόμη η Ουκρανία στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν αποθήκες καυσίμων σε Οδησσό και Μικολάιβ

Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν εγκαταστάσεις καυσίμων στην Οδησσό και ρυμουλκό που χρησιμοποιούσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στη Μικολάιβ, σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΘΑ. Το Reuters δεν επιβεβαίωσε τα περιστατικά.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και πλοίο

Η Ουκρανία έπληξε τρία ρωσικά διυλιστήρια στη Μπασκορτοστάν, περίπου 1.600 χλμ. από τα σύνορα, και βύθισε ρωσικό εμπορικό πλοίο με κυρώσεις, ενώ στόχευσε και άλλους στόχους στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο επιπλέον χωριά στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο χωριά, το Ολγχίβγκα στο Χάρκοβο και το Λιουμπίτσκε στη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από τα πεδία μαχών.
Drone, Heron
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο ουκρανικά drones βύθισαν ρωσικό πλοίο της Rosatom στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο ουκρανικά drones βύθισαν πλοίο της κρατικής Rosatom στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας. Το πλήρωμα σώθηκε. Το πλοίο μετέφερε τρόφιμα και οικοδομικά υλικά. Η επίθεση χαρακτηρίστηκε ως πειρατεία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση με πυραύλους στο Κίεβο: Τουλάχιστον 4 νεκροί

Τέσσερις νεκροί στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από νυχτερινή επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drones, ενώ η άμυνα κατά τέτοιων επιθέσεων αποτελεί προτεραιότητα για το Κίεβο. Ασάφεια γύρω από τη στήριξη των Patriot από ΗΠΑ.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Δέκα ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο στο Κίεβο μετά από συναγερμό για ρωσική πυραυλική επίθεση. Ο δήμαρχος Κλίτσκο ανακοίνωσε αρχικά τρεις, μετά τέσσερις νεκρούς και 12 τραυματίες.