ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Το Κρεμλίνο Μόσχας
Πανοραμική εικόνα του Κρεμλίνου της Μόσχας με φωτισμό το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ποταμό Μόσχβα.

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγορεί τις ΗΠΑ για άμεση εμπλοκή στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, κατηγορεί πλέον τις ΗΠΑ, για άμεση συμμετοχή τους στον πόλεμο της Ουκρανίας, κατά της Ρωσίας, και πως Αμερικανοί σύμβουλοι εργάζονταν στην Ουκρανία εδώ και τρία χρόνια.

Σκληρές κατηγορίες εκτόξευσε ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας εναντίον των ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι εμπλέκονται πλέον άμεσα στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος της ρωσικής Δούμας κατηγόρησε σήμερα την Ουάσιγκτον ότι συντονίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, κάτι που ισοδυναμεί, σύμφωνα με τον ίδιο, με άμεση αμερικανική εμπλοκή στη στρατιωτική δράση εναντίον της Ρωσίας.

«Η Ουάσιγκτον ουσιαστικά συντονίζει και αναπτύσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις, έτσι συμμετέχει άμεσα στις στρατιωτικές δράσεις εναντίον της χώρας μας», έγραψε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Βολόντιν είναι γνωστός υπέρμαχος αυτού που η Μόσχα αποκαλεί την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή της» στην Ουκρανία.

Ο ίδιος δήλωσε πως ξένοι σύμβουλοι εργάζονται στην Ουκρανία από τότε που σημειώθηκε αυτό που ονόμασε «πραξικόπημα», σε μια προφανή αναφορά στη δημοκρατική εκλογή του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2019.

Η Ουάσιγκτον και ευρωπαϊκές χώρες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ έχουν προμηθεύσει το Κίεβο με βαρέα όπλα για να το βοηθήσουν να απωθήσει τη ρωσική επίθεση, η οποία οδήγησε στην κατοχή τμημάτων της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας, όχι όμως του Κιέβου.

Εντούτοις, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν επανειλημμένως πει ότι δεν θα πάρουν οι ίδιοι μέρος στις εχθροπραξίες, προκειμένου να μην συμμετάσχουν στη σύρραξη. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρώσος διαπραγματευτής σε ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ζήτησαν αναβολή τριμερών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να αναβληθούν οι τριμερείς συνομιλίες με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η Ρωσία αντιπροτείνει ως τόπο διεξαγωγής την Ελβετία ή την Τουρκία, όχι τις ΗΠΑ.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών Ρωσίας-Ουκρανίας την επόμενη εβδομάδα

Ο Στιβ Γουίτκοφ δήλωσε στο CNBC ότι ο επόμενος γύρος τριμερών συνομιλιών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ουκρανίας ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Ρώσοι αρνήθηκαν να δώσουν στρατιωτικές πληροφορίες στις ΗΠΑ στο Ιράν.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες για Ουκρανία πρέπει να συνεχιστούν, χωρίς νέα ημερομηνία

Το Κρεμλίνο τονίζει πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με τη μεσολάβηση ΗΠΑ είναι προς όφελος όλων, ωστόσο δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία ή τοποθεσία για τον επόμενο γύρο, ενώ τα βασικά ζητήματα παραμένουν άλυτα.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Πούτιν συζήτησαν τηλεφωνικά για Ιράν και Ουκρανία

Ο Πούτιν και ο Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά για μία ώρα, εστιάζοντας στους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία. Ο Πούτιν μετέφερε προτάσεις για άμεση επίλυση του ιρανικού πολέμου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Συνάντηση ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας αρχές Μαρτίου στα ΗΑΕ

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο επόμενος γύρος τριμερών ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ πιθανόν θα διεξαχθεί στο Αμπού Ντάμπι στις αρχές Μαρτίου, μετά από πρόοδο στις συνομιλίες της Γενεύης.